Torna la Ruta de les Formatgeries amb una visita a Cal Rosnou de Bolvir
L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell endega una nova edició de la Ruta de les Formatgeries. Per començar, i tot seguint la línia de descobrir també artesans de comarques veïnes, la primera visita d'aquest 2018 es farà a l'explotació ramadera Cal Rosnou, al municipi cerdà de Bolvir. La sortida serà aquest diumenge, 4 de març.
Cal Rosnou és a uns cent metres de la carretera N-260, a mà dreta venint des de la Seu i a l'altre costat del nucli de Bolvir. La finca ha esdevingut una de les explotacions punteres de les que formen part de la Cooperativa Cadí. Actualment la gestionen dos germans que han continuat l'activitat després de fer reformes i constituir-se en societat. Tot un model d'innovació i renovació per a la pervivència de l'activitat ramadera a les comarques de muntanya.
La visita començarà a les 10 del matí des de l'Espai Ermengol. Tal com es fa a cada proposta de la ruta, l'activitat comença amb una visita a l'espai que el Museu de la Ciutat dedica al formatge i els làctics, acompanyada d'una degustació de productes Cadí, de la DO de Formatge i Mantega de l'Alt Urgell i Cerdanya. Tot seguit, en vehicles particulars, els assistents aniran fins a Bolvir. La inscripció costa només 2 euros i es pot fer a l'Espai Ermengol mateix, al telèfon 973 351511 o bé al correu reserves@turismeseu.com.
Calendari de sortides
Ja s'ha publicat el calendari de la Ruta de les Formatgeries, que preveu un total de 10 propostes; és a dir, una cada mes, entre el març i el desembre. Les properes explotacions que es visitaran -totes de l'Alt Urgell- i les dates previstes són: l'Abadessa de la Seu (8 d'abril), Mas d'Eroles d'Adrall (6 de maig), Serrat Gros de Josa (17 de juny), Baridà de Bar (1 de juliol), Castell-llebre de Peramola (12 d'agost), l'Oliva d'Oliana (2 de setembre), la Reula de Fígols d'Organyà (28 d'octubre) i Cal Xic d'Aravell (4 de novembre).
Finalment, el 2 de desembre, a l'Espai Ermengol mateix es farà un acte de cloenda amb una conferència de Carles Gascón, historiador i estudiós de l'evolució de la producció lletera al Pirineu.