Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tost vol evitar l'ampliació de la pedrera de COMAC SA

Tost vol evitar l'ampliació de la pedrera de COMAC SA

La cantera ha d’adaptar-se a la normativa ambiental El termini d’al.legacions acaba aquest dimecres, dia 25 de febrer
Tost
24/02/2009 10:34

El col.lectiu 'Salvem Tost' ha anunciat que presentarà al.legacions per a l'ampliació de la pedrera de COMAC SA, al municipi de Ribera d’Urgellet. El grup, que està format per diverses entitats, com ara l'Associació de veïns de la Vall de Tost, l’Associació en Defensa de l’Alt Urgell (AEDAU) i IPCENA, creu que cal preservar la vall ‘d’agressions extractores de terres que deixaran la muntanya sense possibilitats que es reconstrueixi’. Els opositors a la demanda han fet circular un model de document perquè es trameti a la Generalitat, a la direcció general de Qualitat Ambiental i al departament de Medi Ambient i Habitatge. El termini de presentació d’al.legacions finalitza aquest dimecres, dia 25 de febrer.

La cantera COMAC SA està intentant legalitzar la seva ampliació segons la normativa ambiental. Tot i que té concedida la llicència des de l'any 1992, s'ha d'adaptar a la legislació vigent. Els veïns i veïnes afectades demanen que es denegui la petició ja que afecta espais naturals d’utilitat pública i podria causar-s’hi ‘danys irreversibles’. Asseguren que els pendents d’explotació seran molt forts. Alhora, indiquen que seria ‘impossible’ restaurar i restituir la vegetació actual existent, pinedes submediterrànies de pinassa, d’interès comunitari prioritari. L’ampliació requeriria tallada d’arbres a la zona.

L’entitat qüestiona també la capacitat de gestió d'aigües de l’empresa, ja que no disposa d'autorització per a abocaments. Així mateix, en les al.legacions també s’indica que hi ha condicionants per a l’activitat que no es poden acomplir. Posen l’exemple, de nou, dels talussos resultants de l’explotació. Les al.legacions apunten al fet que la proposta d'adequació de COMACSA 'enforteix els arguments en relació amb la inadequació d'aquesta activitat a la zona'.