Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tots els grups, excepte el PP, donen suport al decret llei contra la LRSAL

Tots els grups, excepte el PP, donen suport al decret llei contra la LRSAL

Albert Batalla adverteix que “sense la feina d’ajuntaments i consells comarcals aquest país quedaria paralitzat”
27/08/2014 11:36

Albert Batalla, diputat de Convergència i Unió, ha defensat la convalidació del decret contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que aquest dimarts ha dut a terme la diputació permanent del Parlament amb el suport de tots els grups excepte el PP.

Batalla ha afirmat que “si som avui aquí és perquè la LRSAL, que ha aprovat el Govern del PP, provoca que consells comarcals i ajuntaments no puguin tirar endavant serveis essencials”, com són el serveis socials, el transport escolar, els plans d’ocupació, la informació sobre consum o els plans d’igualtat, entre d’altres. “Sense la feina d’ajuntaments i consells comarcals, de forma conjunta amb la Generalitat, aquest país quedaria paralitzat”, ha afegit el diputat de CiU, que també ha advertit que a partir del pròxim 1 de gener la LRSAL pot fer que aquests serveis no s’ofereixin.

Batalla ha exposat que la reforma “vulnera les competències locals i les de la Generalitat” i està feta “des de la desconfiança i penalització cap el món local”. És per això que més de 800 ajuntaments de Catalunya i més de 1.000 a tot l’Estat han presentat recurs al Tribunal Constitucional contra la llei espanyola, que ataca els serveis que es donen als ciutadans. ´"És per això que el Parlament ha reunit a la diputació permanent per validar el decret llei que estableix convenis entre Generalitat i administracions locals “per aturar la LRSAL”, ha puntualitzat, afegint que "es vol aprovar una llei catalana de governs locals durant aquesta tardor". "La llei catalana vol situar un model català d’administració local, basat en la confiança i cooperació institucional, i que a més a més suposi un tallafocs cap a la LRSAL”, ha indicat el diputat.

Sobre el dictamen que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) va realitzar sobre el primer decret del Govern, Batalla ha remarcat que “nosaltres respectem sempre les seves resolucions, avalin o no les nostres posicions”. En aquest sentit, ha demanat a PP i C’s que “defensin sempre, amb la mateixa vehemència i convenciment que han fet avui les resolucions del CGE, no només quan els convé”.