Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Trànsit demana precaució en els trajectes curts

Trànsit demana precaució en els trajectes curts

L'SCT fa una crida a la calma en una de les èpoques de més moviment de vehicles de tot l'any Aquest mes d'agost han mort 7 persones en accidents a les carreteres catalanes
Cues a la N-260, a Castellciutat
14/08/2014 15:04

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha demanat als conductors i conductores que extremin la “prudència, responsabilitat i serenor en la conducció sobretot durant aquests dies amb motiu de les festivitats d’agost, quan hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis”.

Isern ha recordat que “l’any passat al pont de quatre dies del 15 d’agost es van registrar 10 morts a la xarxa viària catalana”, principalment provocats per col·lisions frontals i sortides de vies en carreteres convencionals. El director de l’SCT, a més, també ha fet una crida a “no abaixar la guàrdia el que resta d’estiu i durant el retorn de les vacances per evitar un repunt de la sinistralitat com va succeir l’agost de 2013, quan hi van haver un total de 21 morts”.

Joan Josep Isern també ha explicat que, “de moment, en el que portem d’aquest mes d’agost han mort a les carreteres catalanes 7 persones en 4 accidents mortals en zona interurbana, quan l’any passat en el mateix període hi va haver 4 víctimes mortals”.

En aquest sentit, el director de l’SCT ha mostrat la seva preocupació pel fet que els conductors estrangers abaixin la guàrdia quan circulin per la xarxa viària catalana. “De moment, en el que portem d’any, han mort 13 persones de nacionalitat estrangera a les nostres carreteres”.

En cas de conduir motocicletes o ciclomotors, també cal portar el casc ben cordat” i també si se circula en bicicleta per carretera. Alhora, i sobretot de cara a les sortides nocturnes durant aquestes festivitats, el director del Servei Català de Trànsit ha destacat que “el consum d’alcohol –com passa amb les substàncies estupefaents o determinats fàrmacs- és incompatible amb la conducció”.