Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Trànsit recomana extremar la precaució en els trajectes curts pel pont d'Agost

Trànsit recomana extremar la precaució en els trajectes curts pel pont d'Agost

L'SCT adverteix del risc en els petits desplaçaments entre municipis i en les carreteres amb alta densitat de vehicles L'ens també estableix controls específics a les motos per l'augment d'accidents sobre dues rodes
Cues a la N-260, a Castellciutat
14/08/2013 11:03

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors que extremin la precaució en la conducció sobretot durant aquests dies amb motiu de les festivitats del 15 d’agost, quan hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis.

En aquest sentit, Trànsit ha demanat "mantenir la màxima atenció al volant o al manillar, i vigilar en els trajectes curts i per vies conegudes pels usuaris perquè poden ser els més perillosos". Cal remarcar que, encara que es tractin de recorreguts breus, "sempre s’ha de circular amb el cinturó de seguretat cordat i si viatgen infants cal protegir-los amb els dispositius de retenció infantil", detallen. En cas de conduir motocicletes o ciclomotors, cal portar el casc ben cordat, i també si se circula en bicicleta per carretera.

L'SCT també recomana adaptar la velocitat i incrementar la distància de seguretat per evitar accidents en trams en què hi pot haver molta densitat de trànsit. Cada Àrea Regional de Trànsit en funció de la pròpia accidentalitat i els radars fixos de l’SCT, establiran punts estratègics de controls per tal de potenciar al màxim l’acció de control.

Trànsit cap a Andorra

En el cas d'Andorra, s'espera l'entrada al Principat d'uns 60.000 visitants. La majoria, com en d'altres ocasions, ho faran a través de la N-145, a l'Alt Urgell, per la qual cosa s'hi podrien produir novament retencions al llarg del cap de setmana.

D'altra banda, davant la preocupant accidentalitat mortal de les motocicletes aquest 2013, que afecta especialment el Pirineu, cada territori incrementarà els controls en llocs concrets. Alhora, continua l’estratègia d’establir controls preventius de drogo/alcoholèmia en llocs que permetin interceptar el màxim nombre de conductors amb taxes positives abans que accedeixin o s’incorporin a les vies.