Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tranquil·litat a la Cerdanya en el primer dia de confinament municipal de cap de setmana

Tranquil·litat a la Cerdanya en el primer dia de confinament municipal de cap de setmana

Tot i que aquest divendres els comerços han rebut bàsicament els clients habituals entre setmana, ahir es va constatar més arribades de segons residents que un dijous qualsevol
El nucli antic de Bellver de Cerdanya, aquest divendres al matí (Foto: ACN)
30/10/2020 15:05

Les primeres hores de confinament municipal de cap de setmana s'han viscut amb tranquil·litat a la Cerdanya. A Bellver, un dels municipis que habitualment acull un nombre important de segons residents i visitants per la seva proximitat al túnel del Cadí, comerciants locals han explicat que bona part dels clients que han atès aquest divendres eren veïns de la vila o bé persones que hi tenen casa i porten mesos vivint-hi allà, tot aprofitant el teletreball.

Tot i això, els veïns asseguren que aquest dijous, sobretot al vespre, van constatar que hi havia més trànsit d'entrada a la comarca que un dijous qualsevol, tant a la carretera C-16 com a l'Eix Pirinenc (N-260). Un fet que s'atribueix a que, probablement, aquells segons residents que s'ho poden permetre han avançat l'inici del cap de setmana per poder-lo passar a la Cerdanya, ja sigui descansant o bé teletreballant, i si s'escau tornaran al seu domicili habitual dilluns al matí. La imatge d'ahir contrastaria amb la que presentava aquest divendres al matí el peatge del túnel del Cadí, a Urús, pràcticament sense cotxes circulant-hi i amb el pas només d'alguns camions i furgonetes.

Maria Forcadell, dependenta de la Carnisseria Cal Quera de Bellver, ha explicat a l'ACN que l'ambient que es veu al carrer és tranquil i que ha notat que "als llocs d'aparcament no es veuen cotxes", cosa que li fa pensar que aquest cap de setmana hi haurà poca gent al municipi. A més a més, Forcadell recorda que vénen d'una situació de diversos caps de setmana amb molta afluència de persones i on fins i tot es veien cues per entrar als establiments de la població.

De la seva banda, Eva Vaquer, dependenta del Forn Pous, ha indicat que, tot i que hi ha una mica més de gent de fora que un dia entre setmana qualsevol, als comerços s'hi veu més persones que viuen tot l'any a la vila. En aquest sentit, ha detallat que molts dels segons residents que hi ha són persones que fan teletreball i fa mesos que s'han establert al municipi, tot i reconèixer que "algun més s'ha escapat" tot just abans de l'aplicació del confinament municipal de cap de setmana.