Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Trànsit fa una crida a "no abaixar la guàrdia" pel pont de Setmana Santa

Trànsit fa una crida a "no abaixar la guàrdia" pel pont de Setmana Santa

L'SCT recorda que la majoria d'accidents mortals en el que va d'any s'han produït en caps de setmana. El Pirineu és novament una de les zones amb més circulació aquests dies
Trànsit a la carretera N-260, a Castellciutat
18/04/2019 18:40

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el cap de la Comissaria de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero, han fet una crida a "no abaixar la guàrdia" aquest pont de Setmana Santa i han expressat el desig que tothom torni a casa després d'aquests dies festius, tot advertint de l'increment d'accidents mortals o greus dels darrers mesos a les carreteres i autopistes catalanes.

El Pirineu, a més a més, és un dels destins preferits d'aquests dies i, per tant, una de les zones on es preveu més moviment de vehicles i, en conseqüència, possibilitat de retencions. Aquesta segona fase de Setmana Santa, que s’inicia avui dijous i acaba el Dilluns de Pasqua, és la més problemàtica quant a mobilitat. Des de Trànsit recorden que de les 41 persones mortes en accident de trànsit a Catalunya fins al 15 d’abril, 30 van morir en cap de setmana. Per tant, en un període relacionat amb la mobilitat d’oci.

El director de l’SCT també ha fet referència a la normativa aprovada pel Parlament Europeu per la qual a partir de 2022 els cotxes hauran de portar incorporades un seguit de millores tecnològiques per augmentar la seguretat i reduir les morts a la carretera. Entre aquestes mesures, serà obligatori que el vehicle porti una mena de caixa negra registradora que ajudarà en la investigació dels accidents. De fet, ara ja hi ha alguns models que en porten. 

Recull d'imprudències flagrants

Segons ha explicat Joan Carles Molinero, aquest és un element que ja tenen en compte a l’hora d’esclarir les causes d’un sinistre viari. El cap de la Comissaria de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra també ha destacat que des de principi d’any, amb els vehicles policials no logotipats, s’han imposat 17.443 infraccions i que les persones multades són “gent estàndard”, i no pas conductors multireincidents.

De fet, Trànsit ha fet una recopilació de les imprudències més flagrants, o directament surrealistes, que ha detectat darrerament mitjançant els cotxes d'incògnit. Entre aquestes, ha esmentat casos com el d’una mare a qui van multar per conduir sense cinturó mentre alletava el seu nadó. També han enxampat diversos conductors que s’afaitaven al volant o bé un camioner que circulava amb un camió de 40 tones mentre s’estava rentant les dents.