Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Protesta de les treballadores de la Residència Verge de Ribera per canvis en les condicions laborals

Protesta de les treballadores de la Residència Verge de Ribera per canvis en les condicions laborals

Aquest dimecres s'han concentrat davant el centre, a la Pobla de Segur. El personal retreu que se'ls "imposi" un calendari de treball que no s'ha consensuat
Protesta de les treballadores de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur (Foto: ACN)
24/02/2021 12:55

Les treballadores de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur s'han concentrat aquest dimecres davant del centre per denunciar "les condicions laborals indignes que l'Ajuntament els imposa". A la protesta, en la qual hi ha participat una trentena de persones, no s'hi han pogut unir les cuidadores que estaven treballant. Tot i que volien fer una aturada de cinc minuts per unir-se a la mobilització, s'han trobat amb totes les sortides tancades.

El personal retreu al consistori que els vulgui fer acceptar una jornada de set hores i mitja durant 7 dies seguits, treballant 3 caps de setmana al mes. Les treballadores diuen que aquest calendari és una "imposició" i que no se'ls ha donat opció "a cap negociació".La proposta del comitè d'empresa és seguir amb el mateix calendari: una jornada de dilluns a dilluns, treballant dos caps de setmana alterns al mes i torns de 8.00 o 10.30 hores, alternant dos o tres dies de treball amb un o dos dies de descans, sempre depenent de la setmana i el quadrant. "D'aquesta manera es podrien recuperar físicament i psicològicament", indiquen.

Lorena Rei, membre del Comitè d'empresa, ha explicat a l'ACN que el calendari que es planteja "no beneficia ni les treballadores ni els usuaris" i ha remarcat el fet que suposa "una càrrega de treball inassumible i que no permet la conciliació entre la vida laboral i familiar". Rei ha lamentat que els canvis es volen aplicar a partir de l'1 de març "sense el consens del comitè d'empresa ni del conjunt de treballadores".

El col·lectiu creu que les seves peticions "mereixen ser escoltades", ja que són l'única residència del Pirineu que s'ha mantingut des del març lliure de COVID-19. La darrera reunió que van mantenir les treballadores amb l'Ajuntament i la direcció del centre va ser el 19 de febrer, però no es va arribar a cap acord.