Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tremp estrena un Servei de Rehabilitació Comunitària i Hospital de Dia

Tremp estrena un Servei de Rehabilitació Comunitària i Hospital de Dia

L'equipament, amb una inversió de 300.000 euros, amplia la xarxa de serveis de salut mental al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Té capacitat per a 14 persones i compta amb un equip multidisciplinari
El nou centre del Servei de Rehabilitació Comunitària i Hospital de Dia a Tremp (Foto: Salut Lleida)
05/11/2019 11:53

Tremp compta amb un nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC), que amplia la xarxa de serveis de salut mental al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Gestionat per l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), el nou equipament dóna un impuls al model d'atenció comunitària en salut mental a la zona, tot millorant els recursos de les comarques de muntanya i actuant de suport per a l'atenció primària.

El centre compta amb un equip multidisciplinari format per psiquiatres, psicòlegs, infermers, terapeutes ocupacionals, educadors socials i treballadors socials. L'espai té capacitat per a 14 persones (4 a l'Hospital de Dia i 10 al SRC). Els empleats treballen de forma integrada i articulada amb la resta de professionals dels serveis de salut i socials, d'acord amb el projecte terapèutic del pacient i seguint les guies clíniques específiques i rutes assistencials marcades.

La cap d'àrea de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l'Alt Pirineu i Aran, Anna Mont, ha manifestat a l'ACN que aquest nou servei suposa per al territori "un pas endavant per al tractament i acompanyament de les famílies i persones amb un trastorn mental, evitant que s'hagin de traslladar a Lleida en situacions de desestabilització i podent treballar amb ells la reinserció a la comunitat des de la pròpia zona".

Aquest nou equipament ha suposat una inversió total de més de 300.000 euros. D'aquests, 35.500 euros s'han destinat a equipament i 270.000 euros a l'obra, dels quals 118.000 euros han estat finançats per la Diputació; i la resta, per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

Hospital de Dia

L'Hospital de Dia ofereix una atenció integral a les persones amb un trastorn mental greu que, per la seva gravetat i complexitat, precisen un abordatge intensiu i diari, incidint en la seva millora o recuperació clínica, però que no és imprescindible un ingrés en una unitat d'hospitalització de psiquiatria tancada.

Servei de Rehabilitació Comunitària

L'SRC té com a missió preparar, habilitar i capacitar les persones que pateixen un trastorn mental per tal que arribin al màxim nivell d'autonomia i puguin exercir els seus drets com a ciutadans. L'objectiu principal és contribuir en el desenvolupament d'hàbits de vida saludable i conscienciar el pacient de la seva malaltia i el seu tractament. D'aquesta manera, s'incrementa el potencial de creixement propi i l'autoconfiança, tot i les dificultats. S'augmenta la seva l'autonomia i es fomenta la implicació en la planificació de la seva pròpia vida i, per tant, s'afavoreix una millora de la qualitat de vida.

A més, l'espai actua com a element de connexió entre la persona amb trastorn mental i la comunitat, afavorint l'acompanyament en la reinserció i integració comunitària, facilitant així el desenvolupament de rols en l'entorn social.