Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tremp fomenta que els escolars coneguin la importància del comerç local

Tremp fomenta que els escolars coneguin la importància del comerç local

L'Ajuntament organitza visites amb els alumnes per donar a conèixer l'aportació de les botigues a la ciutat i al territori. La idea es vol estendre a totes les escoles del Pallars Jussà
Visita d'alumnes de l'Escola Valldeflors a una llibreria de Tremp (Foto: ACN)
18/01/2019 18:45

L'Ajuntament de Tremp ha organitzat una sèrie de tallers per sensibilitzar els escolars del Pallars Jussà vers la importància del comerç local. Els primers que han participat en aquesta campanya han estat els alumnes de tercer de Primària del col·legi Valldeflors de la capital pallaresa.

L'activitat comença amb una sessió guiada de treball a l'aula, en què els alumnes reflexionen sobre el comerç local i el valor que aporta als carrers. Així aprenen quines tasques desenvolupa un botiguer en el seu dia a dia. Després visiten diferents tipologies de comerç, on els botiguers els poden ensenyar la seva feina i explicar com mantenen al dia els seus negocis i els fan funcionar.

Entre d'altres activitats, els alumnes s'han pogut pesar i prendre's la pressió a una farmàcia; a una llibreria han ajudat a endreçar llibres i descobrir anècdotes del món editorial, i a una botiga de fotografies s'han fet una foto de grup i han descobert tot el procés de revelatge.

La campanya es vol estendre a tots els centres educatius de la comarca. Des de l'Ajuntament està previst donar continuïtat a aquesta campanya amb altres activitats adaptades a altres edats de cara al curs vinent. L'acció forma part del projecte 'Treball a les 7 comarques', que impulsa el Departament de Treball i que està destinat a ajudar les comarques catalanes amb més necessitat de reactivació econòmica.