Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tres restaurants del Pallars Sobirà, inclosos a la Guia Slow Food

Tres restaurants del Pallars Sobirà, inclosos a la Guia Slow Food

L'associació reconeix El Celler dels Joglars, l'Espai Tomata i el Fogony de Sort per l'aposta pels productes locals
19/12/2011 16:41

Tres restaurants del Pallars Sobirà han rebut aquest dilluns el distintiu Quilòmetre Zero-Slowfood. Aquesta etiqueta reconeix els establiments que aposten per menús de qualitat i basats en productes locals i ecològics, com a contrapès al menjar ràpid i als aliments importats.

Els tres locals del Pallars que han entrat enguany a la llista Slow Food són El Celler dels Joglars, de Montardit de Baix; l'Espai Tomata de Burg, a Farrera de Pallars; i el Fogony de Sort. En el cas del Celler dels Joglars, s'ha renovat el distintiu, mentre que el Fogony és també posseïdor d'una Estrella Michelin.

En aquest projecte són els restauradors els que promouen la seva candidatura. Els requisits mínims són adquirir directament a almenys tres productors situats a menys de 100 quilòmetres, i una carta que inclogui almenys cinc plats considerats Km 0.

Catalunya concentra la majoria de restaurants Slow Food de l'Estat, amb 36, seguit del País Basc, amb una quinzena. Precisament ha estat Bilbao la ciutat on enguany s'ha lliurat els distintius.