Tres sessions de 'showcooking' enceten el cicle Parlem de Formatge 2020
Sota el títol Parlem i tastem el formatge, aquest dissabte 14 de març tindran lloc tres sessions de showcooking que obriran el cicle Parlem de Formatge 2020. Aquesta nova activitat vol donar a conèixer receptes de cuina amb formatge i productes agroalimentaris del territori fàcils de fer. La proposta és gratuïta i es realitzarà en plena plaça Patalín de la Seu d’Urgell, de les 11 del matí a les 2 del migdia, perquè tothom en pugui gaudir.
La primera sessió serà l’elaboració d’un panet farcit amb ceba de Coll de Nargó, papada i formatge Ermesenda, que anirà a càrrec de Salvador Maura, de la formatgeria artesana Mas d’Eroles d'Adrall. Més tard, a les 12 del migdia, hi haurà la sessió A la recerca d’un maridatge ideal, en la qual Vicky Mateu, sommelier de L’Infús de la Seu d'Urgelk explicarà com unir infusions, mantega d’herbes i galetes elaborades amb Mató Cadí.
La tercera i última sessió serà a partir de la una del migdia i consistirà en l’elaboració de tres plats: una torrada de carpaccio de peu de porc de Cal Pagès amb formatge Ermesenda de Mas d’Eroles; una minihamburguesa ecològica de Ca l’Andreu amb formatge fresc de cabra L’Oliva; i un iogurt ecològic d’Ecofranc amb melmelada de Cal Casal. Tot això acompanyat per la cervesa artesana VIP i conduit per Marisol Salvadó i Agustí Porta, membres de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell.
Berenar infantil
També dissabte, però a les 5 de la tarda, hi haurà un berenar infantil a l’Espai Ermengol, amb el formatge Petit Neu del Cadí. Aquesta proposta s’adreça a nenes i nens de 6 a 12 anys i anirà a càrrec de la Cooperativa Cadí. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia (gratuïta) a info@espaiermengol.cat o bé trucant al 973 351 511.
Presentació llibre i tast comentat de formatgeries catalanes
El cicle Parlem de Formatge d’enguany continuarà dijous 26 de març amb la presentació del llibre Formatgeries Artesanes de Catalunya. Ruta per 93 obradors, i un tast comentat amb 5 formatgeries catalanes, a càrrec de Ramon Roset. Els artesans participants seran Molí de Ger (Cerdanya); El Miracle (Solsonès); Xauxa (Garrotxa); Sant Gil Albió (Conca de Barberà); i Reixagó (Lluçanès). Aquesta sessió s’iniciarà a les vuit del vespre i tindrà lloc a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell. Per participar-hi cal enviar un correu a info@espaiermengol.cat o bé trucar al 973 351 511. En aquest cas inscripció té un cost de 6 euros per persona.
Curs d’elaboració de formatges
En aquesta nova edició, el cicle Parlem de Formatge ofereix la possibilitat de participar en un curs d’elaboració de formatges que tindrà lloc del dimarts 24 al dijous 26 de març, a l’Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar. El taller es realitzarà durant aquests tres dies, de les 10 del matí a les 2 del migdia. Per prendre-hi part cal fer també inscripció prèvia per correu electrònic, a l’adreça mbelmontec@gencat.cat. Té un cost de 32 euros per persona. Per més informació cal trucar a l’Escola Agrària del Pirineu (973 352 358).
El Cicle Parlem de Formatge 2020 està coorganitzat per l’Espai Ermengol, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb la col·laboració de Cooperativa Cadí i l’Escola Agrària del Pirineu.