Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tret de sortida al procés participatiu del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Tret de sortida al procés participatiu del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Alàs acollirà el 25 de setembre una sessió informativa, que també s'ha dut a terme a Bellver de Cerdanya i es farà aquest dijous a Bagà. L'objectiu és implicar el territori en l’elaboració del document, que servirà per a l’ordenació i gestió de l'espai protegit
Procés participatiu sobre el PN Cadí-Moixeró
12/09/2019 12:21

El Parc Natural del Cadí-Moixeró durà a terme a Alàs una sessió informativa sobre el Pla de protecció del medi natural i el paisatge del parc, que és l’eina establerta en la legislació específica d’espais naturals per a la seva ordenació i gestió. La xerrada, que tindrà lloc el dimecres 25 de setembre a les sis de la tarda al local municipal, vol implicar el territori en l’elaboració d’aquest document.

El pla establirà els objectius de l’espai protegit, regularà els usos del sòl i l’aprofitament dels recursos naturals i el seu ús públic. Per això, inclourà normes i directrius de gestió que garanteixin la conservació del patrimoni natural, la biodiversitat, la geodiversitat, a més de la qualitat paisatgística, sense oblidar el patrimoni cultural, material i immaterial. El pla també servirà per encabir les oportunitats socials i econòmiques en aquest territori basades en la conservació del territori.

Cap a l’octubre s’organitzaran nou sessions de treball a diverses localitzacions de les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i l’Alt Urgell, per convidar la ciutadania, els diversos sectors implicats (agroramader, forestal, turístic, ambiental, administració, ajuntaments, etc.) i els propietaris de finques a debatre les línies estratègiques relacionades amb la gestió del parc i a fer-hi propostes, per començar a establir els eixos i les mesures que regiran la protecció i ús dels espais del parc.

La primera sessió informativa es va fer dimarts a Bellver de Cerdanya. Aquest dijous, dia 12, es durà a terme una segona sessió a Bagà, a les 18 hores, al centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Aspectes estratègics

En les sessions participatives es debaten els aspectes estratègics per al parc i es recullen les propostes i visions dels diferents sectors. Amb la intenció de facilitar la participació, les jornades de treball estan repartides pels diversos municipis de l’àmbit del Parc Natural del Cadí-Moixeró. També s’habilitarà una plataforma en línia de participació principalment per a qui no pugui assistir a les sessions presencials, però també per donar l’oportunitat de completar les aportacions amb aspectes que puguin sorgir posteriorment a les sessions.

Sessions de retorn

Durant el novembre es preveu convocar sessions de retorn de la informació recollida durant les reunions de l’octubre, per després iniciar la redacció del document. Més endavant, quan hi hagi un primer projecte de pla, se sotmetrà a informació pública perquè les institucions, entitats o persones interessades puguin presentar-hi al·legacions. També se sol·licitaran informes als departaments i administracions afectades. L’aprovació definitiva del pla correspon al Govern de la Generalitat.