Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tretze ajuntaments del Pallars Jussà es beneficien del programa Treball i Formació

Tretze ajuntaments del Pallars Jussà es beneficien del programa Treball i Formació

El pla treballa per la inserció de persones a l'atur que ja han esgotat les prestacions. En aquesta edició el Consell Comarcal ha contractat 14 empleats majors de 45 anys
Neteja de bosc a Sarroca de Bellera (ACN/Marta Lluvich)
29/04/2016 13:37

El Consell Comarcal del Pallars Jussà finalitzarà en quinze dies el Programa Treball i Formació, convocat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, que ha donat feina a 14 aturats majors de 45 anys que havien exhaurit la prestació i el subsidi. Aquests treballadors han estat contractats per un període de 6 mesos (novembre-maig) pel Consell Comarcal i les tasques laborals les han dut a terme en un total de 13 ajuntaments.

Els consistoris valoren molt positivament aquest programa que els cedeix un treballador durant mig any per fer tasques de millora en el municipi. En el cas de Sarroca de Bellera, s'ha desbrossat antics camins que porten a llocs d'interès del municipi. L'alcalde, Josep Ramon Lloret, diu que de no ser per aquest programa l'Ajuntament no hagués pogut fer aquests treballs de neteja.

Aquests 13 treballadors són majoritàriament peons forestals, peons d'obra i oficials de primera que han dut a terme tasques tan diverses com neteja de senders, camins, barrancs, reparacions en vials i camins, manteniment i conservació de les infraestructures. Un altre treballador ha estat contractat com a personal tècnic per un període de 7 mesos i una jornada laboral del 70% de la jornada d'aplicació. Aquest ha realitzat tasques de coordinació entre els diferents projectes d'experiència laboral i les accions formatives, tasques de tutorització i seguiment de les persones participants tant durant la formació i l'experiència laboral i prospecció d'empreses al nostre territori adreçades a facilitar la inserció laboral al finalitzar el Programa.

Treball i Formació ofereix als seus destinataris experiència laboral en diferents tasques de caràcter públic i d'interès social, i alhora porta associada una part formativa de 90 hores que els ajudaran a millorar la seva ocupabilitat. Els treballadors també van rebre el primer dia una formació bàsica i específica de prevenció de riscos laborals.