Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada a la Seu per donar a conèixer els recursos per fer front a la violència masclista

Jornada a la Seu per donar a conèixer els recursos per fer front a la violència masclista

A l'acte, que es durà a terme el pròxim dimecres, 27 de juny, a la Biblioteca Sant Agustí, també es presentarà la campanya "No és no. A l'Alt Urgell volem festes lliures de masclisme i LGTIQfòbia"
Campanya 'No és No'
22/06/2018 12:13

La Biblioteca Sant Agustí acollirà el pròxim dimecres, 27 de juny, de 19 a 20.30 hores, una jornada que té com a objectiu donar a conèixer els recursos que existeixen al territori per fer front a la violència masclista i presentar la campanya 'No és No. A l’Alt Urgell volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia'.

En primer lloc, es farà una exposició sobre els serveis que actuen a l'Alt Urgell per atendre a les joves i dones víctimes de la violència masclista i els seus fills i filles, i als quals la ciutadania es pot adreçar, de forma directa o derivada per altres serveis en alguns dels casos. Tot seguit, s'explicaran les accions d'aquest estiu en el marc de la campanya "No és No".

Entre d'altres propostes, la iniciativa contempla tallers o formacions adreçades a agents facilitadors per a la detecció de situacions susceptibles de violències sexuals en espais d’oci; el disseny i distribució de materials; un teatre-fòrum a diverses localitats de l’Alt Urgell; accions de sensibilització impulsades pel col·lectiu jove Nits lliures de sexisme i el col·lectiu jove LGBTIQ Iris, i un espai de d'informació ofert per l’associació Antisida de Lleida a l’estand Nits Segures / +QFesta, dins de la Festa Major de la Seu. 

Col·lectius implicats

La trobada la impulsen el Servei d'Atenció a les Dones (SIAD), l'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU), el Col·lectiu Feminista Alt Urgell, el col·lectiu jove Nits lliures de sexisme, el col·lectiu Iris, l'Associació Antisida de Lleida i el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) Alt Pirineu i Aran.

En la proposta hi intervindran el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE Alt Pirineu i Aran), el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d'Esquadra, professionals de les àrees bàsiques de salut de la zona nord i sud de l'Alt Urgell; treballadores socials del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions i de la Fundació Sant Hospital; tècnics dels Serveis socials bàsics i especialitzats; l'Associació Antisida de Lleida i Oficina Jove de l’Alt Urgell, a més del Servei d'atenció a les víctimes del delicte (SAVD), el Servei Infantil i Juvenil de la Regió Sanitària de Lleida i l'equip d’assessorament psicopedagògic als centres educatius i a la comunitat educativa.