Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Trobada de padrins i alumnes participants en el projecte 'Ens escrivim'

Trobada de padrins i alumnes participants en el projecte 'Ens escrivim'

Aquest dijous s'han conegut personalment després de mantenir una relació epistolar durant quatre mesos L'intercanvi s'ha fet amb estudiants del col.legi La Salle i avis de l'Esplai de la Gent Gran
Projecte 'Ens escrivim' 2014
19/06/2014 14:11

Aquest dijous ha tingut lloc a la plaça del Deganat de la Seu, a tocar de l'Esplai de la Gent Gran 'La Caixa', el retrobament dels padrins i els alumnes que han participat en el projecte 'Ens escrivim'. L'acte ha servit per posar el colofó a quatre mesos de carteig entre 26 persones grans i 26 alumnes de quart curs d'ESO del col·legi La Salle. Després d'aquest intercanvi de missives, per primera vegada s'han conegut personalment.

n la trobada també hi ha participat la regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Montserrat Bonet, que ha expressat la satisfacció per aquesta iniciativa intergeneracional. “Ens satisfà moltíssim que dos mons tan equidistants com són el dels joves i el de la gent gran hagin trobat un nexe entranyable a través d'escriure's cartes, fet que els ha apropat tot establint un feedback mutu i fomentant el principi de solidaritat”.

Els avis han lliurat en persona una foto a la seva parella epistolar perquè en tinguin un record. Tots els participants han valorat molt positivament la iniciativa. L'acte s'ha clos amb un esmorzar de germanor entre padrins i alumnes. L'Esplai de la Gent Gran ha aportat una xocolatada, mentre que els joves han dut pastissos.

Segona edició del projecte

Enguany ha tingut lloc la segona edició del projecte 'Ens escrivim', que fomenta l'intercanvi entre padrins i joves a través de cartes manuscrites, en les quals es presenten i parlen sobre ells mateixos i la seves vides.

En aquest cas, la primera carta la va escriure el padrí cap a l'alumne assignat durant la primera quinzena del mes de febrer. L'alumne va respondre al seu company d'epístoles al llarg de la segona quinzena del mateix mes. Aquest cicle s'ha anat repetint cada mes fins arribar al mes de juny.

'Ens escrivim' ha estat una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d'Entorn i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.