Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Troben 16 cavalls morts a la Val d'Aran, presumptament atacats per un ós

Troben 16 cavalls morts a la Val d'Aran, presumptament atacats per un ós

Els agents de Medi Ambient han trobat excrements de plantígrad a pocs metres dels cadàvers
31/07/2014 18:03

Ramaders de la Val d'Aran han localitzat aquest dimecres 16 cavalls morts (9 eugues i 7 poltres) al peu d'un barranc de la muntanya de Peirahita, al municipi de Canejan. La troballa d'excrements d'ós a prop fa sospitar que poden haver estat víctimes de l'atac d'un ós.

Segons ha informat l'ACN, els ramaders han avisat els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran, que s'han desplaçat a la zona per comprovar la veracitat dels fets i per iniciar sobre el terreny la recerca de rastres que poguessin determinar les possibles causes de la mort dels animals. Aquesta recerca sobre el terreny (pastures d'alta muntanya) que s'ha dut a terme aquest dijous ha donat com a resultat la localització d'excrements d'ós a una distància de 15 metres de les restes dels cavalls morts.

Un altre fet a tenir en compte com a possible causa d'aquest accident és que la resta del ramat de cavalls, un ramat d'ovelles d'un veí de Canejan i un ramat de vaques, propietat d'un ramat francès, han abandonat aquesta zona de pastura. Aquest comportament sovint és indicatiu de la presència d'ós a la zona.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d'Aran, Jose E. Arró, ha dit que ''els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran estan redactant l'informe pertinent acompanyat de tota la documentació fotogràfica dels 16 cavalls morts així com les fotografies dels excrements i dels llocs on s'han trobat''. Arró ha afegit ''d'acord amb el protocol establert pel seguiment dels óssos al Pirineu, aquests excrements seran analitzats per determinar a quin exemplar d'os corresponen''.