Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tuixent-la Vansa confirma la temporada 2016-2017 com la millor de la seva història

Tuixent-la Vansa confirma la temporada 2016-2017 com la millor de la seva història

L'estació, que ha celebrat el 35è aniversari, ha rebut més de 27.000 visitants i ha estat oberta 137 dies. La manca de neu en d'altres zones ha atret usuaris d'arreu i ha motivat que s'hi organitzés el campionat estatal de nòrdic
Tuixent-la Vansa, aquest hivern
26/04/2017 18:50

La temporada 2016-2017 ha estat la millor de la història per a Tuixent-la Vansa. L'estació de nòrdic alturgellenca ho ha confirmat aquest dimecres amb un comunicat en què fa balanç de la campanya, que va tancar ara fa tot just deu dies.

Amb les xifres finals a la mà, Tuixent-la Vansa ha obert durant 137 dies i ha rebut més de 27.000 aficionats, dels quals la meitat (50%) han estat esquiadors de fons. Paral·lelament, però, es consolida l'opció de les raquetes de neu (25%), que compta cada any amb més seguidors i que al complex ja compta amb un circuit d'snowrunning, un esport en què els darrers anys la selecció catalana s'ha posicionat amb diversos títols a nivell internacional. D'altra banda, un 22% dels visitants hi ha vingut per passejar per la zona. També s'ha rebut aficionats a l'esquí de muntanya (un 1% dels usuaris registrats).

Tot plegat, a més a més, ha coincidit amb la celebració del 35è aniversari de l'estació, que es va inaugurar oficialment l'any 1981. En aquest sentit, una altra xifra que s'ha destacat és que el vídeo promocional commemoratiu publicat a YouTube ha rebut més de 10.000 visualitzacions. "El gran abast de la publicació i la manca de neu a la resta de l'Estat i d'Europa", apunten, "va propiciar l'arribada d'esquiadors de tot arreu durant els mesos de desembre i gener". Això, a més a més, va posicionar Tuixent com el lloc idoni per celebrar enguany els Campionats d'Espanya d'esquí nòrdic, que l'estació va acollir per primera vegada, els dies 14 i 15 de gener, amb una bona valoració per part de les Federacions catalana i espanyola i dels clubs.

Pel que fa justament a esdeveniments, també s'ha esmentat els campus tècnics organitzats per l'escola, la Marxa de l'Arp a càrrec del CENA o bé el curs de tècnic esportiu d'esquí de fons de nivell 1. 

Les posteriors nevades, en un any excepcional pel que fa a temporals de llevant, "han consolidat la feina" i han permès gaudir de més de quatre mesos d'obertura ininterrompuda, que han culminat amb una Setmana Santa en la qual encara s'ha pogut gaudir de bones condicions. En el balanç final s'ha volgut destacar "el treball de tot el personal, de la direcció, la neteja d'accessos i d'aparcament, el traçat diari de tots els circuits i l'obertura ininterrompuda de tots els serveis", com són el bar-restaurant, el punt d'informació, la venda i lloguer de material, el refugi i l'escola d'esquí.

Finalment, Tuixent-la Vansa valora especialment que "no només es consolida l'activitat d'esport i lleure pròpia de l'estació, sinó que es destaca com la iniciativa que crea més llocs de treball a la vall i com a principal motor per a l'economia local".