Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Turisme la Seu augmenta les consultes i les reserves durant l'estiu

Turisme la Seu augmenta les consultes i les reserves durant l'estiu

Es comptabilitzen més visitants procedents de l’Estat espanyol, França i Bèlgica, però hi ha un petit descens del turista català
Turisme La Seu
27/09/2007 18:39

Turisme de la Seu ha registrat un augment de la seva activitat concretament en les consultes i les reserves realitzades pels turistes que ens han visitat durant el mesos de juny a agost d’enguany. Segons xifres facilitades per Turisme la Seu s’han comptat un total de 4.390 consultes, mentre que les reserves fetes des d’aquesta empresa han arribat a les 1.406 persones. Recordem que durant el mateix període estiuenc de l’any passat es van arribar a les 4.338 consultes i un total de 1.232 persones van fer la seva reserva. El total de reserves festes a través de Turisme de la Seu entre els mesos de gener a agost de 2007 són 2.642, enfront de les 2.100 realitzades en el mateix període al 2006.

El tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament de la Seu, Albert Batalla, afirma que les claus que han permès aquest increment de l’activitat en aquests dos serveis “es deuen a l’optimització de recursos que ha suposat la creació d’una nova organització que aglutina el sector púbic i privat, així com el destacat augment de socis gràcies al col•lectiu d’allotjament rural que ens ha permès captar un nou segment de mercat”.

Albert Batalla ha afegit que “altres elements que han afavorit l’èxit en l’activitat de Turisme de la Seu també recauen en el tractament coordinat de la promoció i comercialització de la nostra destinació turística i la gestió de nous esdeveniments centralitzats en una sola entitat que la controla”.

Com a dades d’interès que es desprenen de l’activitat de Turisme de la Seu són l’augment sensible dels visitants procedents de l’Estat espanyol, França i Bèlgica, però un petit descens del turista català. Un altre punt a destacar són l’augment del 80% en consultes via telèfon i internet per part dels turistes que visiten La Seu d’Urgell.

D’aquí també es pot comprovar que els visitants arriben cada vegada més ben informats des de la seva destinació, mentre que la informació requerida des del taulell de Turisme de la Seu es concentra en el consell i l’orientació que no pas pel desconeixement de la zona. Les consultes més ateses que tenen més interès per part del visitant són el centre històric de la ciutat, el seu entorn, senderisme i esports d’aventura en general.

En un moment en que els canvis en el comportament del consumidor turístic està revolucionant el sector, l’aposta del projecte de Turisme de la Seu es mostra com un model capdavanter en la gestió turística de les nostres destinacions.

El motiu principal és que des de Turisme de la Seu s’incideix directament en els segments de mercats que són un potencial per la Seu d’Urgell i la seva àrea d’influència, contrarestant els fluxos de visitants que estan subjectes als diferents factors conjunturals que incideixen en l’activitat turística.

Turisme de la Seu ha posat en marxa una central de reserves i en aquest moment està desenvolupant una eina de gestió pròpia que li permetrà posicionar-se en el mercat d’internet i així poder oferir al nostre sector un instrument per la millora de la comercialització del seu producte.

El model de Turisme de la Seu ha generat interès de diferents destinacions de dintre i fora de Catalunya. Són vàries les destinacions turístiques que s’han interessat en el nostre model i han concertat entrevistes amb l’empresa.