Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Turisme Seu col·labora al 2019 en l'organització de cinc congressos, que han portat 1.200 persones

Turisme Seu col·labora al 2019 en l'organització de cinc congressos, que han portat 1.200 persones

Aquests esdeveniments han generat el darrer any per a la Seu d’Urgell un impacte econòmic de 310.000 euros. Els que han reunit més assistents són la Trobada Empresarial i el Congrés d'Educació i Entorn
Trobada Empresarial al Pirineu 2019, a la Sala de Sant Domènec
15/01/2020 18:25

Turisme Seu fa balanç “positiu” de la seva tasca com a ens col·laborador en l’organització de congressos celebrats a la Seu d’Urgell al llarg de l’any 2019. L'empresa municipal ha coorganitzat un total de 5 congressos, que han portat a la ciutat 1.255 persones i han generat un impacte econòmic de 310.000 euros per a la ciutat.

El congrés que ha portat més gent a la Seu ha estat la Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra a la ciutat des del 2010 i que en la seva 30a edició va congregar 600 empresaris i dirigents. La segueix el Congrés d’Educació i Entorn, que se celebra a la Seu cada dos anys des del 2006 i que aquest any passat va comptar amb 300 assistents del món educatiu.

El 1r Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (AMIC), creat amb la col·laboració de RàdioSeu, va comptar amb la presència de 180 periodistes i editors, una xifra que superava les expectatives inicials. La mateixa xifra de participants, 180, va tenir el Congrés de l’Associació d’Empreses Elèctriques (ASEME). Finalment, la 1a Jornada Transpirinenca de Fisioterapeutes: Abordatge de les lesions de l’extremitat inferior i introducció a la marca nòrdica va reunir 25 professionals.

Al novembre, Congrés de Fires

Davant d’aquestes xifres, la regidora de Turisme de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, afirma que “un dels motius que fa ser la Seu d’Urgell una ciutat única per l’organització de congressos, jornades xerrades o trobades, són els espais singulars que disposa, així com pel seu entorn monumental i natural privilegiat”. Font hi afegeix que “des de Turisme Seu es treballa per posicionar la Seu d’Urgell com a ciutat de congressos i convencions”.

De cara a l'agenda d'enguany, des de l'Ajuntament destaquen que, com a novetat, la Seu també acollirà el 27è Congrés de Fires de Catalunya, que organitza la Federació de Fires catalana (FEFIC) i que tindrà lloc el mes de novembre. 

Diversitat de congressos

La Seu d’Urgell ha anat acollint en els darrers anys altres congressos de tot tipus de temàtica com congressos mèdics, com ara el Congrés de Geriatria i Gerontologia 2006; les Jornades de Pediatria de Ponent 2010; el Congrés de Psicologia 2014, el Congrés de Pediatria del Pirineu l’any 2015; i les Jornades ACEBA 2017. També s’hi va celebrar les Jornades d’Emergència del Pirineu l’any 2014.

La capital alturgellenca també ha estat seu de congressos d’àmbit esportiu. És el cas del 1r Congrés Internacional de Muntanya (TIM) l’any 2005, les Jornades Trail Running i el Congrés de Barranquisme (ambdós l’any 2014) o bé el Nature&Sports EURO’MEET l’any 2017. A més a més, des de l’any 2008 la Seu d’Urgell acull una meta i una sortida de la Transpyr, la ruta en BTT que travessa els Pirineus.

El món de la gastronomia també ha escollit la Seu d’Urgell com a escenari per celebrar els seus esdeveniments. Així, la ciutat va viure l'estrena de Gastropirineus, amb la primera edició l’any 2016. Un altre sector que ha apostat per la ciutat és el religiós, amb actes i trobades diverses com ara la del Moviment dels Focolars, al 2013, i la cerimònia de beatificació d’Anna Maria Janer, l’any 2011. Finalment, l’any 2008, el municipi també va acollir el Congrés Nacional de Joventut.