Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Últims preparatius per obrir la piscina municipal de la Seu d'Urgell dilluns dia 29

Últims preparatius per obrir la piscina municipal de la Seu d'Urgell dilluns dia 29

Entre les noves mesures de seguretat hi haurà l'aforament màxim del 30%, l'habilitació d'una taquilla al costat de la rampa d'accés i la delimitació de zones a la gespa. L'Ajuntament informarà al llarg de cada dia sobre el nivell d'ocupació del recinte
Delimitació de zones a la piscina municipal de la Seu d'Urgell
25/06/2020 14:45

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està ultimant els preparatius per obrir la piscina municipal aquest dilluns vinent, dia 29. Aquests dies ja s'ha preparat algunes de les novetats més visibles pel que fa a l'adaptació a les noves mesures de seguretat per prevenir contagis de la COVID-19, com són la delimitació de zones a la gespa per tal que hi hagi grups separats i es respectin les distàncies. L'equipament municipal obrirà de manera ininterrompuda fins al dilluns 31 d’agost i l’horari de funcionament serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia, ha demanat la col·laboració i comprensió de tots els usuaris "per tal de garantir que el màxim de gent possible gaudeixi de la piscina". Igualment, ha fet una crida a l'ús responsable de les instal·lacions i al manteniment de les mesures sanitàries recomanades per a evitar possibles contagis.

Els banyistes hauran d’accedir al recinte obligatòriament amb mascareta, la qual també hauran de fer servir per moure’s per l’equipament. Tant a l’entrada com a la sortida de la piscina hi haurà a disposició de tots els usuaris gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans. Caldrà respectar els circuits establerts perquè no es produeixin encreuaments. D'altra banda, el consistori informa que es podran establir controls de temperatura corporal a l’entrada de la piscina.

Limitació d'aforament

Per a poder garantir una piscina segura, l’aforament màxim serà de 160 persones. Al respecte, s’establirà un comptatge exhaustiu dels usuaris tant a l’entrada com a la sortida. Tanmateix, no es descarta que, en funció de l’evolució de la situació en la "nova normalitat", les autoritats sanitàries permetin un aforament major durant l’estiu.

Per complir amb les mesures de distanciament recomanades per les autoritats sanitàries, es delimitaran diferents zones a les platges de la piscina amb senyals indicatius de la seva capacitat màxima. El personal de la piscina vetllarà per tal que no se superi l’aforament previst en cadascun d’aquests espais.

Com a conseqüència del control estricte de l’aforament, els banyistes que surtin de la piscina no podran entrar-hi de bell nou durant el mateix dia. Els vestidors de la piscina només es podran fer servir amb un aforament limitat. En aquest sentit, se senyalitzaran les zones d’ús per assegurar que en tot moment es mantingui la distància de seguretat. No es podran fer servir les dutxes dels vestidors. Finalment, s’extremaran les mesures d’higiene i desinfecció dels elements d’ús comú de tota la instal·lació.

Justament pel que fa a aquesta qüestió, i com a novetat, el regidor d'Esports ha informat que cada dia, mitjançant el perfil de l'Ajuntament de la Seu a Instagram i en d'altres mitjans municipals, el personal de la piscina informarà de l'ocupació de banyistes que hi ha cada hora, per tal que tothom qui hi vulgui anar pugui saber abans si la instal·lació és molt plena o bé hi ha prou capacitat.

Entrades

Pel que fa al preu de les entrades, es mantenen els mateixos imports que en els darrers estiu, però s’anul·len els abonaments de temporada. Aquest estiu només es podran adquirir entrades de dia d’adults (3,70 €) i de menors de 10 anys (2,30 €), i abonaments de 10 entrades per a adults (30 €) i per a menors de 10 anys (13,50 €). Es facilitarà el pagament per mitjans electrònics.

Les persones majors de 65 anys i les persones amb una discapacitat mínima del 50% gaudiran d’entrada gratuïta de dilluns a divendres no festius. Aquests usuaris hauran de tramitar a les oficines del Servei d’Esports un document identificatiu amb fotografia, personal i intransferible, que acrediti la seva condició de beneficiari. Els caps de setmana i festius tothom haurà d’adquirir entrada per accedir a la piscina municipal.

També amb relació a la venda d'entrades, enguany la taquilla no serà a la recepció dels vestidors sinó que s'ha habilitat una guingueta just al constat de la rampa d'accés, que és on es podran adquirir els tiquets.

Accés dels casals

Respecte a l’accés a la piscina per part dels infants i joves dels casals de lleure i estades esportives que tinguin lloc a la Seu d’Urgell, s’estableixen dues franges horàries: d’11 a 12.30 hores i de 12.30 a 14 hores, de dilluns a divendres no festius i amb un màxim de 55 persones per torn. Per fer ús d’aquestes franges horàries caldrà fer una reserva prèvia i comptar amb l’autorització del Servei d’Esports.