Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un 60% dels estudiants de la Diòcesi d'Urgell cursa l'assignatura de religió

Un 60% dels estudiants de la Diòcesi d'Urgell cursa l'assignatura de religió

Els professors i mestres han assistit aquest cap de setmana a una jornada de formació a Tarragona
Trobada de mestres de religió
22/04/2008 10:55

La Diòcesi d’Urgell preveu mantenir les matriculacions dels infants i joves a les classes de religió durant el pròxim curs escolar. Fonts del Bisbat han assegurat que després del tancament del termini de preinscripció 2008-2009, es pot avançar que “continuaran les bones xifres dels anys anteriors” i se seguirà amb més d’un 60% dels estudiants cursant l’assignatura.

En aquest sentit, cal destacar que un 61,24% dels alumnes de les escoles del Bisbat segueixen les classes de religió. Pel que fa a Andorra, hi estan inscrits un 67,26% dels infants més petits, un 61,58% dels de primària, un 79,04% de secundària, i un 85,71% dels nois i noies que cursen batxillerat. A les escoles de la resta del Bisbat d’Urgell, cursen l’assignatura un 42,39 de la canalla d’infantil, un 75,15% dels que fan primària, un 52,09% dels que fan secundària i un 26,89% dels que estudien batxillerat.

En un altre ordre de coses, mestres i professors de religió catòlica de la Diòcesi d’Urgell han treballat aquest cap de setmana a Tarragona en una jornada de formació en la qual s’ha fet una reflexió aprofundida en el contingut de la nova Llei d’Educació i en les competències bàsiques i l’ensenyament de la religió.

A la jornada hi han assistit un total de 440 mestres i professors d’arreu de Catalunya, 68 d'ells de la Diòcesi urgellenca.

La trobada l'organitzava per segon any consecutiu el Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió Catòlica i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. L'activitat tenia com a objectiu donar suport als mestres i professors de religió catòlica que treballen en un entorn multicultural i complex.

Els mestres assistents han valorat molt positivament l’intercanvi d’idees i experiències que hi han mantingut.