Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un 80% dels visitants de Benvinguts a Pagès compren productes locals

Un 80% dels visitants de Benvinguts a Pagès compren productes locals

Balanç positiu de la tercera edició, que ha atret 25.000 persones al conjunt del país. A l'Alt Urgell s'hi han sumat una vintena d'establiments, entre els quals quatre explotacions ramaderes
'Benvinguts a Pagès' a l'Alt Urgell
13/06/2018 10:55

La tercera edició del Benvinguts a Pagès, que s'ha celebrat aquest cap de setmana passat, ha aconseguit atraure 25.000 persones al conjunt del país. En comparació amb l'any passat, això suposa un augment del 40% dels visitants; i si es compara amb la primera edició, l'increment és de més del doble. En total, aquesta iniciativa, que vol donar a conèixer què es fa a les granges catalanes, ha programat fins a 900 activitats. A l'Alt Urgell s'hi han sumat una vintena d'establiments, entre els quals hi havia quatre explotacions ramaderes, juntament amb allotjaments, restaurants i museus.

Els organitzadors han destacat el fet que un 80% dels visitants han aprofitat per comprar algun dels productes que elaboren les explotacions primàries que han visitat. La despesa mitjana per persona ha estat de 25 euros i els productors han ingressat en conjunt mig milió d'euros. Per exemple, després de participar en un taller sobre com munyir ovelles per fer-ne formatge, molts podien comprar el formatge ja fet que produeix la granja i així potenciar el comerç de proximitat.

Des de Benvinguts a Pagès també s'ha esmentat la importància que hi han adquirit els restaurants, ja que cada vegada són més els establiments que decideixen sumar-se a l'esdeveniment. Molts d'ells creen menús especials amb plats elaborats amb productes de proximitat i d'altres, per tancar el cercle, hi inclouen ingredients que s'han produït a les granges que ofereixen les visites.

D'altra banda, els visitants valoren molt positivament l'esdeveniment: li han posat una nota mitjana de 9,2 en les enquestes realitzades després de les visites guiades o dels tallers realitzats a les 230 granges que hi han participat.

A banda de les explotacions i dels restaurants, al llarg del cap de setmana diferents tipus d'allotjaments rurals també han ofert paquets especials per passar la nit a prop dels punts amb més activitats programades i dels restaurants que oferien el menú especial.

En la organització d'aquest cap de setmana de Benvinguts a Pagès hi participen el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i l'Agència Catalana de Turisme. La iniciativa, però, també compta amb el suport de molts consells comarcals i altres associacions del sector d'arreu de Catalunya. A més, l'èxit d'enguany garanteix que ja es pensi en l'organització d'una quarta edició de l'esdeveniment.