Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un 84 per cent d'immigrants de la demarcació de Lleida es planteja marxar

Un 84 per cent d'immigrants de la demarcació de Lleida es planteja marxar

La majoria estudien anar a un altre estat de la UE i un 34% vol tornar al seu país d'origen, tot i que afirmen sentir-se integrats
03/07/2014 18:00

L'estudi 'Els immigrants residents a les comarques de Lleida', realitzat pel Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa de la Universitat de Lleida (UdL), conclou que un 83,8% dels immigrants residents a la demarcació es plantegen marxar i no tenen intenció de quedar-se. Concretament, la voluntat del 34,1% del enquestats és retornar al seu país d'origen, mentre que quasi el 50% volen marxar de l'Estat espanyol, en general amb la idea d'anar a un altre estat de la UE.

Segons els autors de l'estudi, l'impacte que està tenint la crisi econòmica es veu reflectit en aquestes respostes, que anys enrere donaven valors molt diferents, i en el fet que ara només l'11,3% afirma que no té la intenció de marxar.

Segons l'estudi, el percentatge de persones que diuen no voler anar-se'n només és destacable en poblacions mitjanes (un 16% en localitats d'entre 1.001 i 20.000 habitants). En canvi, en poblacions de menys de 1.000 habitants només un 7,1% diu que vol quedar-se; i a la ciutat de Lleida, el percentatge baixa fins a només un 4,7% que desitja establir-s'hi.

El treball també posa de manifest que, malgrat aquestes xifres, el 75,3% dels enquestats afirma sentir-se integrat en la població o comarca on viu (un 45% molt i un 30,3% bastant). Només un 13% diu que està poc integrat; i un 2,5% respon que gens. Tenir feina i viure en una població mitjana són les variables que incideixen més en la integració.

Un 78,5% dels enquestats es relaciona molt sovint o bastant sovint amb la població autòctona, una relació que és especialment normalitzada entre la gent jove.