Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una altra esllavissada obliga a tallar novament l'accés a Torà de Tost

Una altra esllavissada obliga a tallar novament l'accés a Torà de Tost

El despreniment s'ha produït al mateix punt on dilluns hi va haver el primer. A causa de la continuació de les pluges, de moment no es reobrirà aquest tram per motius de seguretat
Esllavissada a la carretera de Torà de Tost (Foto: Josefina Lladós)
06/06/2018 18:55

La carretera de Torà de Tost torna a estar tallada aquest dimecres per una nova esllavissada de roques, al mateix punt on dilluns hi va haver el primer despreniment. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet ha decidit que de moment no es tornarà a netejar la via, perquè la inestabilitat del terreny suposa un risc per a la seguretat davant la possibilitat que hi hagi nous incidents.

De fet, el consistori ja havia aconsellat ahir que no se circulés per aquest punt si no era totalment imprescindible, atès que les pluges dels darrers dies encara continuen i no es descartava noves esllavissades, tal com efectivament ha passat. Una empresa constructora va netejar el pas poques hores després de la primera caiguda, però no estava garantit plenament que no n'hi hagués més.

Com a vies alternatives s'aconsella circular per Colldarnat o bé per Castellar. Torà de Tost té una vintena d'habitatges, alguns d'ells de segona residència.

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, explicava aquest dimarts que els despreniments són habituals en aquest punt viari i que ja n'havien avaluat els riscos. Tanmateix, arran dels fets, l'alcaldessa considera imprescindible comptar amb l'assessorament dels enginyers de la Diputació de Lleida per saber quina actuació és necessària de forma imminent i si cal fer una acció de més envergadura en un futur per garantir la seguretat a la via. En aquest sentit, tècnics de l'ens provincial s'han de desplaçar a la zona per estudiar el terreny.