Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un alumne de l'Escola Joviat dels Pirineus guanya un premi per a joves cuiners

Un alumne de l'Escola Joviat dels Pirineus guanya un premi per a joves cuiners

Josep Balagué s'ha endut el concurs 'Del mar als fogons' Alcualment fa el 2n curs del cicle formatiu de Cuina
Josep Balagué
13/03/2008 16:26

Josep Balagué, alumne de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina a l’Escola Joviat dels Pirineus, ha guanyat aquest mes passat el primer premi del concurs per a joves cuiners “Del mar als fogons”. El certamen se celebra a Cambrils (Baix Camp). Balagué hi va presentar el plat Coulant de galera amb crema de marisc i glacejat amb allioli.

El premi es concedeix dins de les Jornades Gastronòmiques de la Galera , que es fan des de fa quatre anys a Cambrils i que duren dues setmanes. Els joves participants han de preparar una recepta amb aquest ingredient en un temps de dues hores. Durant la preparació hi ha un jurat de quatre cuiners que van puntuant el procés d’elaboració del plat, la tècnica, l’ordre i la netedat de cada participant i, finalment, li fan un petit examen oral que també puntua.

Tot seguit, Josep Balaguer va haver de presentar el plat davant de sis jutges més, que fan un tast i algunes preguntes sobre l’origen del plat i el perquè de la proposta. Aquest jurat el formen el director de l’Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, el regidor de Promoció de l’Ajuntament, una representant de les mestresses de casa, un pescador, el president de la Confraria de Pescadors i el president del Gremi Agrícola.