Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un centenar d'inscrits en el 43è Ral.li d'Andorra Històric

Un centenar d'inscrits en el 43è Ral.li d'Andorra Històric

La competició es durà a terme el 13 i 14 de setembre a Ordino, amb un recorregut que encara no s'ha donat a conèixer
20/08/2014 11:56

L’Automòbil Club d’Andorra, després de veure’s obligat a tancar a finals de maig el període d’inscripció del 43è Ral·li d’Andorra Històric en superar-se la demanda, ha tancat el llistat d'admesos amb un centenar de participants. La competició se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre, amb un recorregut que serà secret fins a la mateixa setmana de la prova.

L'organització ja ha avançat que serà un circuit molt tècnic, condicionat per l’orografia andorrana, amb 110 km distribuïts en 12 trams de regularitat (8 d’ells diferents, dels quals 2 d’inèdits). Es disputarà en carreteres tancades i amb mesurament de la regularitat a través de la traçada ideal, un fet pioner i diferencial.

La primera jornada de ral·li començarà el dissabte 13 de setembre, a les 17.00 hores, des del podi instal·lat enfront del Museu Postal d’Ordino. Finalitzarà a mitjanit després de 8 trams de regularitat. La competició prosseguirà el dia següent a les 9 del matí i es tancarà a les dues del migdia després de la disputa de 4 especials. La prova compta amb el patrocini i col.laboració de la parròquia d'Ordino, Pyrénées Motors (BMW i MINI), Pyrénées Andorra i Caldea Inúu, a més de Blunik per al cronometratge.

Andorrans, espanyols i francesos

La relació d’inscrits ofereix una excel·lent varietat de models i procedències. Dels 100 cotxes acceptats, tots ells fabricats entre 1970 i 1987, gairebé la meitat són francesos (42 equips), mentre que la resta són equips espanyols i andorrans. Aquest gran nombre de participants gals és habitual en els últims anys, un fet en el qual tenen molt a veure dues escuderies que aporten fins a 25 cotxes en el seu conjunt: Perpignan Prestige Auto i Club Volcans Légende, amb una espectacular flota, majoritàriament Porsche. BMW Club Andorra ha inscrit 9 unitats i el propi Automòbil Club d’Andorra dóna el seu suport a 14 participants.

Famílies i amateurs, els més nombrosos

Quant a les quatre modalitats de regularitat que estableix el reglament, la més nombrosa és la de mitjana més elevada, “Maxi” (39 participants), seguida de la “Súper Sport” (33), “Sport” (25) i “Original” (3). Cal destacar que del global d’inscrits, 36 equips figuren en l’apartat “Amateurs”, que són els que no utilitzen altres aparells de mesura que els originals del cotxe. Fins a 34 equips opten al premi del “Memorial Joan Montes”, que corresponen als compostos per membres d’una mateixa família, la qual cosa també contribueix a fer del ral·li un esdeveniment de caràcter diferent.

Més informació: www.ralliandorra.com