Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un cicle de cinema insta al debat sobre la dona

Un cicle de cinema insta al debat sobre la dona

Les projeccions començaran el pròxim dimarts, dia 19, amb la pel.lícula "El pico de las viudas'
Pla de Mobilitat - Presentació
17/02/2008 10:17

La Seu d'Urgell obre dimarts vinent el cicle 'Cinema i Dona', una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal, el Pla per a la Igualtat d'Oportunitats i Cinemes Guiu. Aquest cicle, estructurat en quatre sessions, vol contribuir a crear opinió i debat social entorn del món de la dona. Les institucions i entitats organitzadores s'han fixat també com a objectiu incentivar l'associacionisme local i comarcal en l'àmbit de la dona.

Cadascuna de les quatre sessions de cinema, que començaran a les vuit del vespre als Cinemes Guiu, anirà precedida d'una introducció, a càrrec de persones especialistes en les diverses temàtiques del cicle, i es clourà amb un debat obert amb el públic, que anirà acompanyat d'una petita degustació gastronòmica.

El cicle s'inaugura amb la projecció de la pel·lícula 'El pico de las viudas', del director John Irvin i amb Mia Farrow, Natasha Richardson i Joan Plowring com a protagonistes. Aquest llargmetratge aborda els sentiments, les resistències i les superacions dels diversos personatges femenins que hi apareixen. En farà la presentació Eva Gou, directora de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

El dia 26 de febrer es projectarà la pel·lícula 'Armas de Mujer', una comèdia sobre el progrés dins de les empreses que va dirigir Mike Nichols i que és protagonitzada per Harrison Ford, Sigourney Weaver i Melanie Griffith. La presentació anirà a càrrec d'una representant de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM).

El cicle continuarà el 4 de març amb 'Sévigné', un llargmetratge de Marta Balletbò-Coll protagonitzat per Anna Azcona, Josep Maria Pou i Eduard Farelo, i es clourà el dia 11de març amb la pel·lícula 'Agua', de la directora Deppa Mehta i que protagonitzen Seema Biswas, Lisa Ray i John Abraham. Aquest film, que retrata la problemàtica de les dones vídues a l'Índia colonial, comptarà amb la presència, com a presentador, del portaveu de la Fundació Vicenç Ferrer.