Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un curs de la UdL ensenya a orientar-se amb nous sistemes

Un curs de la UdL ensenya a orientar-se amb nous sistemes

Les classes mostren com aprofitar mitjans com ara el GPS i internet El Centre Cívic acull una exposició sobre la immigració a la Seu, basada en un curs de la fotopediodista Sandra Balcells
La Seu del Món
16/07/2009 18:21

Aprendre a orientar-se en llocs desconeguts amb els sistemes de posicionament global (GPS) i les eines cartogràfiques disponibles a Internet. Aquest és l'objectiu bàsic d'un curs de la Universitat d'Estiu de la UdL que es desenvolupa aquest dijous i divendres a la Seu d'Urgell.

Rumb nord, organitzat pel Servei de Cartografia de la Universitat de Lleida, se centra en les noves tecnologies d'informació geogràfica per preparar itineraris de sortides i viatges. A tall d'exemple, es poden planificar excursions a la muntanya o rutes amb bicicleta per indrets desconeguts pels usuaris. Aquest divendres, els participants faran una sortida a l'ermita de Sant Antoni, per posar en pràctica els coneixements adquirits.

D'altra banda, tot coincidint amb la Universitat d'Estiu, el centre cívic El Passeig acull fins al 16 d'agost l'exposició fotogràfica La Seu del món. Es tracta d'un projecte al voltant de la immigració a la capital de l'Alt Urgell realitzat pels alumnes del curs Reporterisme internacional. Visions d'una fotoperiodista freelance, impartit l'any passat per Sandra Balcells.

Els participants tenien la missió de captar una primera impressió sobre la relació que s’estableix entre els nouvinguts, el comerç i la ciutat carregada de significat i pertinença. Així, hi apareixen requincalles de la Xina, prestatgeries assortides d’ultramarins, somriures amfitrions darrere la barra d’un bar, la instantània d’un moment puntejat a la pell o bé un comiat sense traducció.

Els autors són Josep Maria Abadia, Manel Joan, Nacho Igualada, Santi Iglesias, Marta Bisbal, David Manzanera, Josep Maria Astudillo, Antonia Oliva, Carles Colomer, Lluïsa Roca i Consol Roy.