Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un despreniment de roques talla la carretera de Montant de Tost

Un despreniment de roques talla la carretera de Montant de Tost

Les pedres, de grans dimensions, han arrencat l'asfalt i les tanques de protecció en un tram de la via. Els veïns del nucli també estan tenint problemes amb la connexió telefònica
Despreniment de roques a la carretera de Montant de Tost (Foto: Imma Salvadó)
07/03/2017 20:30

Un despreniment de roques ha tallat aquest dimarts la carretera de Montant de Tost. Les pedres, de grans dimensions, s'ha precipitat a la calçada i han destruït un tram de la via.

Segons han informat els veïns mateixos, l'esllavissada s'ha produït al quilòmetre 10 de la carretera LV-4001, que connecta la C-14 amb els nuclis de Montant de Tost, Espalagueró, el Tossal i el Coll, dins del terme municipal de Ribera d'Urgellet. Una part de les roques han quedat allotjades a la via. A causa de la violència de la caiguda, han arrencat l'asfalt i també les tanques de protecció. Les imatges captades pels habitants han deixat constància de l'abast de la destrucció en el tram afectat.

En conseqüència, l'incident ha deixat incomunicada la zona pel que fa a la via asfaltada d'accés. L'única alternativa, mentre no es netegi i es repari el tram, són les pistes forestals que els connecten amb Torà de Tost i Castellar de Tost, per arribar fins als Hostalets, ja a la C-14. A més a més, segons expliquen els veïns, també s'han quedat sense accés a telefonia fixa.

El despreniment ha estat a poca distància del congost de Tresponts, on precisament el departament de Territori de la Generalitat està duent a terme una actuació d'urgència per reforçar la seguretat i prevenir la caiguda de rocs a la C-14, com a pas previ a la futura construcció, a partir de la tardor vinent, del túnel de Tresponts.