Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un estudi conclou que l’Alt Urgell està lliure de contaminació per emissions radioelèctriques

Un estudi conclou que l’Alt Urgell està lliure de contaminació per emissions radioelèctriques

S’ha pres 99 mesures en 35 llocs de la comarca i els resultats estan molt per sota dels nivells de referència
Control de les emissions radioelèctriques a la llar d'infants Els Minairons (Foto: CCAU)
17/08/2016 09:56

L’Alt Urgell està lliure de contaminació per emissions radioelèctriques produïdes pels sistemes de radiocomunicació i, per tant, no existeix cap tipus de perill per a la salut de la població, segons corrobora l’informe de governança radioelèctrica que acaba de fer públic el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Totes les mesures realitzades han donat com a resultat uns nivells molt inferiors als barems màxims d’exposició a camps electromagnètics als quals pot estar exposat el públic en general.

A l’Alt Urgell, les mesures de control es prenen de dues maneres. D’una banda, de forma contínua per mitjà dels dos equips de monitoratge instal·lats a la Seu d’Urgell i a Organyà. De l’altra, amb l’equip portàtil cedit per la Generalitat i que gestiona el Consell Comarcal. Els darrers mesos de l’any 2015 i els primers de l’any 2016, amb aquest equip es van prendre un total de 99 mesures d’emissions radioelèctriques en 35 punts de la comarca.

Segons informa el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, es van prendre dades a totes les llars d’infants, escoles i instituts de la comarca, als centres de salut, ajuntaments i altres equipaments públics. En tots els casos, les mesures es van obtenir tant a l’interior com a l’exterior dels edificis.

En 97 de les 99 mesures preses, el nivell de camp electromagnètic va resultar inferior a 1 V/m (volts per metre), mentre que en les 2 mesures restants el nivell estava situat entre 1 i 2 V/m, una xifra molt per sota dels 40 V/m en què està situat el nivell màxim permès per la normativa.