Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un llibre recull la vida i la tasca cultural de mossèn Albert Vives

Un llibre recull la vida i la tasca cultural de mossèn Albert Vives

La presentació de l'obra es farà aquest divendres, a les 19.30 hores, a la Sala de la Immaculada de la Seu. L'acte, amb la intervenció de la Coral Caterva, comptarà amb la presència de Joan-Enric Vives, Benigne Marquès, Manuel Pal i Joan Benavent
Llibre sobre mossèn Albert Vives
25/09/2019 15:15

La Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell acollirà aquest divendres, 27 de setembre, a les 19.30 hores, la presentació del llibre 'Mn. Albert Vives i Mir, el poeta, el músic i una persona amant del seu país'. L'obra recull la vida del prevere olianès, impulsor de nombroses iniciatives de caire cultural.

L'acte, que comptarà amb la participació del Cor Caterva, el presidirà l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, i hi intervindran mossèn Benigne Marquès, coordinador del llibre; mossèn Manuel Pal, que ha col·laborat en la presentació de l’obra poètica de Vives, i Joan Benavent, músic que ha tingut cura de la investigació i l'edició de les cançons populars recollides i harmonitzades pel mossèn alturgellenc.

La publicació recull la tasca com a prevere i la personalitat de mossèn Vives, així com les seves obres en el camp de la poesia i de la música. També incideix en el seu gran amor per la terra i per la cultura catalana, ja fos en la seva vida quotidiana o en l’exercici dels càrrecs pels que fou nomenat al llarg de la seva vida, com el de president d’Òmnium Cultural, a més dels guardons de va rebre (el Diploma de Reconeixement de Mèrits de la Generalitat de Catalunya, la Direcció del Patrimoni Artístics, la Creu de Sant Jordi i la Medalla Francesc Macià).

Prevere olianès

Mossèn Albert Vives va néixer a Oliana el 3 d’agost de 1907 i va ser ordenat sacerdot pel Bisbe Justí Guitart el 1931. Va morir el 6 de maig de 1992 a Igualada i fou enterrat al seu poble natal.

Vives va treballar en l’àmbit de la música fent diverses composicions musicals i es va prodigar amb un gran nombre d’harmonitzacions que li van demanar diversos cors d’arreu, per tal que les poguessin interpretar. La música que va composar es fa molt difícil d’obtenir i no se n’ha fet un recull. Tanmateix, el llibre té el mèrit de publicar una recopilació musical que va elaborar el mateix mossèn Vives. Es tracta d’un recull de cançons populars de l’Alt Urgell. A més, l'obra afegeix les harmonitzacions d’unes cançons populars araneses, que li van demanar perquè poguessin ser interpretades per un cor.

Joan Benavent ha estat el responsable de preparar l’edició del recull musical. N’ha fet l’estudi previ i n’ha lliurat les partitures a l’impremta. En la presentació del llibre es podrà gaudir d'algunes de les peces, interpretades pel Cor Caterva de la Seu d’Urgell.

El 12 d'ocubre es farà la presentació de l'obra al seu poble natal, Oliana. La data per donar-lo a conèixer a la Val d’Aran encara no està determinada.