Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un mestre pastisser de Coll de Nargó crea la 'Dinomona'

Un mestre pastisser de Coll de Nargó crea la 'Dinomona'

La mona de pasqua artesana, elaborada per Ernest Fusté Reig, es rifarà per contribuir a les excavacions arqueològiques al municipi
La Dinomona
10/03/2008 17:25

El mestre pastisser Ernest Fusté Reig, de la pastisseria Reig de Coll de Nargó, ha elaborat una “dinomona” consistent en un conjunt escultòric d'ous de dinosaures de xocolata. Aquesta mona es rifarà per recaptar fons destinats a les prospeccions i els estudis paleontològics que l’Associació Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell (ADAU) realitza al jaciment de restes fòssils de dinosaure situat en aquest municipi. Les butlletes de la rifa es poden comprar, al preu d’un euro, en qualsevol establiment comercial i hostaler de Coll de Nargó.

Des de fa sis estius, l’ADAU organitza campanyes de prospeccions paleontològiques a la vall del riu Sallent, on es troba un dels jaciments d’ous de dinosaure més importants d’Europa. En aquests treballs hi intervenen cada any prop de cinquanta persones, entre paleontòlegs, geòlegs, estudiants universitaris i veïns de Coll de Nargó. Com és conegut, a Coll de Nargó és oberta al públic, des de fa dos anys, la sala Límit K7: el darrer regne dels dinosaures. De la mateixa manera, s’està enllestint un mirador del cretaci al jaciment ubicat a la partida de Pinyes.