Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un nou mapa recull 35 rutes en BTT pel Parc Natural de l'Alt Pirineu

Un nou mapa recull 35 rutes en BTT pel Parc Natural de l'Alt Pirineu

Un únic plànol-guia inclou per primera vegada tots els recorreguts per a bicicletes de muntanya disponibles a l'espai natural, 15 dels quals són nous
Nou plànol de rutes BTT al PNAP
26/09/2017 12:30

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha editat un nou plànol amb les 35 rutes per BTT que recorren aquesta àrea. Es tracta del primer mapa de tot l’àmbit de l'espai natural que recull els itineraris de bicicleta de muntanya disponibles, ja que fins ara aquesta informació era dispersa i cada centre BTT i empresa difonia la seva cartografia pròpia.

La nova eina es planteja per facilitar "no només els recorreguts a peu". Així, es pretén promoure la pràctica del ciclisme, sempre de manera compatible amb la preservació de l'entorn.

El nou mapa, d’escala 1:110.000, inclou 15 rutes noves creades pel Parc amb el suport d’experts d’aquesta disciplina esportiva, i amb el consens dels ajuntaments per on discorren. Els itineraris, que recorren municipis que fins ara no comptaven amb rutes BTT, se senyalitzaran sobre el terreny durant el 2018, previsiblement. D’altra banda, el plànol recull 20 rutes BTT senyalitzades ja existents prèviament, les dels centres BTT de Valls d’Àneu i de l’Alt Urgell, i les rutes BTT senyalitzades per l’Ajuntament de Sort, amb col·laboració amb els ajuntaments de Rialp, Soriguera  i Baix Pallars.

8 rutes BTT amb serveis turístics

El plànol-guia proposa 8 rutes BTT combinades, que inclouen serveis turístics autoritzats pel Parc, oferts per diverses empreses a la zona. En general es tracta de travesses d’un o diversos dies, que contemplen l'allotjament, els àpats i serveis turístics addicionals.

Hi ha propostes en bicicleta de muntanya com la Salòria Bike Trail, la Pallars Bike Trail, Tracks Pallars, Cims de l’Alt Pirineu, Pedals de Foc, Trinxat BTT i Urgellet Express BTT. En coordinació amb empreses de serveis de la zona, aquests itineraris incorporen una oferta d’allotjaments amb mitja pensió, assistència, assegurança, un mapa, el track de la ruta i un obsequi final. En alguns casos, també ofereixen el trasllat de l’equipatge entre allotjaments, guia, lloguer de GPS, lloguer de bicicletes i servei de taxi entre punt inici i final. Per la seva banda, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ofereix rutes d’un dia en modalitat descens a Portainé, amb el servei de transport de bici i guia opcional.

A més, la Transpirenaica proposa una travessa en BTT autoguiada que travessa tot el Pirineu del Mediterrani a l'Atlàntic, amb dues etapes al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Nou plànol de senders a peu

L'espai natural ha actualitzat també recentment el plànol guia general que també inclou senders per recórrer a peu. Ho ha fet incorporant els nous recursos que s’han creat en els últims mesos, així com els 14 punts d’informació actuals, nous miradors i itineraris. S'hi recull elements d’interès per visitar el Parc, equipaments culturals, refugis, equipaments i serveis, a més de normes, consells i propostes. La impressió s’ha fet amb el suport del Patronat de Turisme Ara Lleida.

Cal recordar que els visitants també disposen de 6 plànols guia sectorials específics, que posen el focus en cada una de les 5 valls del parc i en un espai natural singular, amb informació detallada: Valls d’Àneu, Vall de Cardós, Vall Ferrera, Vall de Santa Magdalena, Massís de l’Orri i Mollera d’Escalarre.