Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un ramader de Das treu les vaques de l'explotació per un conflicte amb veïns de segona residència

Un ramader de Das treu les vaques de l'explotació per un conflicte amb veïns de segona residència

17/04/2009 10:55

Segons informa el diari Regió 7, un grup de famílies que tenen la segona residència al poble de Tartera, al terme municipal de Das, han obligat a un ramader que té l'explotació a tocar dels habitatges a endur-se les vaques a un altre indret. Els veïns es queixaven de les pudors i de la presència de mosques.

Els residents s'han posat en mans d'un advocat. De moment, s'ha iniciat un debat amb l'ajuntament i amb la Generalitat, que ha enviat un tècnic a l'explotació que haurà de determinar fins a quin punt i on el propietari de la granja pot construir un femer.

Segons ha explicat el ramader, Pere Rosell, "és trist que per quatre dies que pugen els veïns s'hagi de posar en perill tota una família que viu de la ramaderia".

L'alcalde de Das, Lluís Otero, ha lamentat que el conflicte hagi arribat a aquest nivell de tensió i ha apostat perquè les dues parts arribin a un acord. Otero ha remarcat, però, que "el que no es pot fer és anar en contra de les activitats tradicionals".