Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un ramader de l'Aran denuncia reiterats atacs d'un ós al seu ramat

Un ramader de l'Aran denuncia reiterats atacs d'un ós al seu ramat

14/09/2009 19:41

Francisco Cau, ramader de Es Bòrdes a la Val d'Aran, ha denunciat reiterats atacs d'un ós al seu ramat des del 14 de maig d'aquest any. El darrer dels atacs va tenir lloc el passat dia 10 resultant ferida una ovella i una altra de desapareguda. El ramader ja ha notificat els fets al Conselh Generau d'Aran.

Francisco Cau explica que durant aquest any ja ha perdut set caps de bestiar per atacs d'un ós. Cau comenta que els guardes li han dit que hi ha un ós que hiverna a uns 400 metres del seu corral. Els atacs al seu ramat s'han produït des del mes de maig i en alguns casos solament han aparegut restes dels animals i en altres els animals ferits. El ramader espera rebre compensacions pels atacs i es mostra indignat perquè "té un ramat de poc més de vint exemplars i de seguir així es quedarà sense animals".

Durant la primera quinzena de juny l'atac d'un ós li va matar un animal i tres més van desaparèixer, tot i que posteriorment es van trobar restes com el collar o restes. L'atac es va produir a la zona de l'Artiga de Lin, al municipi de Es Bòrdes. Cau explica que va fer la corresponent denúncia al departament de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran, tot i que a hores d'ara encara no ha rebut cap resposta per part de l'administració aranesa.

El resultat del darrer atac del dia 10 de setembre és d'una ovella desapareguda i una de ferida. S'ha trobat el collar, la mandíbula i la pell d'una de les ovelles. El fet de que s'hagin produït dos atacs en tant poc temps fa pensar al propietari del ramat que un ós està instal·lat en aquesta zona. Cau diu que 'el més preocupant és que si ara que l'ós s'hauria d'alimentar dels fruits del bosc mata i menja ovelles, què farà a la tardor quan hagi de menjar per poder hivernar?'.