Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un roc de grans dimensions cau a la calçada de la C-14 a Organyà

Un roc de grans dimensions cau a la calçada de la C-14 a Organyà

L'incident s'ha produït aquest dimarts a la matinada a l'entorn del congost de Tresponts. L'avís l'han donat els ocupants d'un vehicle, veïns de Coll de Nargó, que havien passat just abans pel punt on hi ha hagut l'impacte
Un roc de grans dimensions a la C-14 a Organyà, després de ser retirat de la calçada (Foto: Plataforma del túnel de Tresponts)
15/10/2019 20:15

Ensurt aquest dimarts a la matinada a la carretera C-14, al terme municipal d'Organyà. Un roc de grans dimensions s'ha precipitat a la calçada i ha estat a punt d'atrapar un vehicle que en aquell moment circulava per aquell punt.

Segons han explicat des de la Plataforma per la Construcció del Túnel de Tresponts, de fonts directes dels afectats, l'incident s'ha produït a les 0.40 hores de la matinada, al tram de la C-14 on actualment s'està construint el nou túnel de Tresponts. Un vehicle amb dos ocupants a l'interior, veïns de Coll de Nargó, anava en direcció sud després de venir de l'Hospital de la Seu. Mentre circulaven han escoltat un terrabastall, que fins i tot ha fet tremolar el cotxe, i just després han constatat que darrera seu, a pocs metres, hi havia una gran roca que s'havia desprès i havia caigut a la calçada.

Després d'assegurar-se que no hi havia perill, els afectats s'han apropat fins als treballadors de l'UTE que construeix el túnel i els han avisat de l'incident. Aquests empleats s'han encarregat de retirar el roc de la calçada i han calculat que l'objecte tenia un pes d'uns 100 quilos i, per tant, hauria pogut causar danys importants en cas d'impactar contra un vehicle.

Afortunadament, la caiguda no ha causat danys materials ni personals als ocupants de la via, per la qual cosa els serveis d'emergències no han hagut d'atendre ningú. Es dóna la circumstància que l'incident s'ha produït al mateix punt on ara fa tres anys va caure una altra pedra que, en aquell cas, sí que va impactar en un cotxe i va causar ferides al conductor, un jove veí de Coll de Nargó.

En aquell punt existeixen actualment sistemes de seguretat com ara les malles protectores de la paret. Tanmateix, des de la plataforma han explicat que volen demanar informació al Govern sobre si actualment se segueix fent alguna acció per prevenir el risc de caiguda de rocs a la carretera. El col·lectiu creu que cal garantir en tot moment la seguretat la via fins que no estigui construït el nou túnel, tenint en compte que la futura galeria -que ja està perforada- és previst que entri en funcionament aproximadament d'aquí a un any, al final de 2020.

Continuen les obres del túnel

Sobre aquest punt, aquesta setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va garantir davant del Parlament que el túnel de Tresponts estarà a punt en el termini previst, al final de l'any vinent. A més a més, Calvet va confirmar que les adjudicatàries (Acciona i Copcisa) ja han contractat una altra empresa per completar les tasques de perforació amb la galeria auxiliar (després que l'anterior, OSSA, va abandonar l'obra per desavinences econòmiques) i va remarcar que la resta de treballs del projecte no s'han aturat en cap moment. Així, per exemple, aquesta setmana vinent és previst que comenci l'eixamplament del túnel vell, a la part més propera al nucli d'Organyà.