Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un total de 143 civils vinguts d'arreu de l'Estat juren bandera a l'Acadèmia de Talarn en la cerimònia dels aspirants a sergent

Un total de 143 civils vinguts d'arreu de l'Estat juren bandera a l'Acadèmia de Talarn en la cerimònia dels aspirants a sergent

La subdelegació del Govern espanyol a Lleida havia "convidat" a assistir-hi els 1.700 treballadors públics estatals, però la resposta ha estat mínima
Imatge dels civils que han jurat bandera a Talarn (Foto: ACN)
24/10/2015 20:15

Un total de 143 civils, vinguts d'arreu de l'Estat, han jurat bandera aquest dissabte a l'Acadèmia Bàsica de Suboficials de Talarn, al Pallars Jussà, aprofitant que també ho feien el mig miler d'alumnes aspirants a sergents de l'exèrcit de terra.

Aquesta és una possibilitat que sempre està oberta però, segons ha informat l'ACN fonts de l'Acadèmia, la d'avui és una xifra rècord perquè l'acte ha tingut més ressò després que transcendís que la subdelegació del govern espanyol a Lleida va enviar una carta en què "convida" a assistir-hi els 1.700 funcionaris de l'Estat a la demarcació. En tot cas, la resposta entre aquest col·lectiu ha estat mínima. De fet, dels 143 inscrits només 20 eren de la demarcació de Lleida; i d'aquests, la gran majoria no eren funcionaris, sinó membres del Grup de Sometents de Lleida, que ha estat el col·lectiu més visible perquè portaven boines blaves.

Els 123 restants, en la seva majoria, eren familiars dels aspirants a sergent, vinguts de diferents punts de l'Estat. En aquest sentit, no s'ha certificat que hi hagi acudit cap dels treballadors públics de l'Estat a Catalunya que havien rebut la invitació.

En concret, la subdelegació va fer extensiva a tots els funcionaris i a personal adscrit la invitació del director l’Acadèmia General Bàsica de Talarn, puntualitzant que era només una comunicació amb caràcter informatiu i en cap cas obligatori. Això va incloure funcionaris i personal adscrit de l'Agència Tributària, Hisenda, la Direcció General de Trànsit (DGT), el Servei Públic d'Ocupació o Estrangeria.

Missatges d'orgull patriòtic i per la unitat d'Espanya

Durant l'acte d'aquest dissabte hi ha hagut dos discursos, el que ha fet el coronel director de l'Acadèmia de Talarn, Andrés Luján Baselga, i el del general director d'Ensenyança de l'Exèrcit de Terra, Mariano Bayo. Tots dos han coincidit a remarcar "el compromís amb la pàtria dels civils que han volgut participar en la jura o promesa de la bandera" i han llançat missatges d'orgull patriòtic i a favor de la unitat d'Espanya.

En concret, Luján ha afirmat que a l'acte de jura de bandera es "manifesta el sentiment de pertinença a la pàtria materialitzada en una cultura diversa, un territori definit i un poble que comparteix destí des de fa més de 500 anys". Bayo ha afegit que "l'exemple" que han donat els civils que han jurat bandera ha de servir perquè "se n'adoni qui se n'hagi d'adonar que els espanyols ens seguim sentint orgullosos de ser espanyols; no només els que vestim d'uniforme estimem Espanya, estic segur que a Espanya hi ha molta més gent que no vesteix uniforme i que també l'estima". En aquest sentit, ha animat els presents a "fer visible el seu orgull de ser espanyols sempre que en tinguin ocasió".

Requisits per jurar bandera

El ministeri de Defensa marca tres requisits per tal que un civil pugui sol·licitar jurar o prometre bandera: tenir la nacionalitat espanyola, ser major d'edat i no haver estat declarat incapaç per sentència judicial ferma. L'Exèrcit organitza aquesta cerimònia perquè els civils puguin manifestar el seu compromís amb la defensa d'Espanya sense vincular-se a les Forces Armades amb un caràcter professional.