Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un treball sobre fonts termals guanya el premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà

Un treball sobre fonts termals guanya el premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà

Ernest Orriols Bertran s'ha endut el guardó, mentre que l'accèssit s'ha atorgat a Jèssica Comas per un treball sobre els grups teatrals a Puigcerdà
09/09/2014 18:00

Ja s'ha lliurat el Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà, que valora el millor treball de recerca de Batxillerat de temàtica cerdana. En aquesta edició, l'estudi guardonat ha estat 'Guia de les fonts termals', d'Ernest Orriols Bertran. El treball cataloga totes les fonts conegudes -i alguna de desconeguda fins ara-, existents a la Cerdanya i a les comarques veïnes, especificant la seva ubicació, usos i propietats físiques.

En el marc del guardó també s'ha concedit un accèssit a l'estudi 'Teatre amateur a Puigcerdà', de Jèssica Comas Gispert. El document és un repàs exhaustiu a la història dels diversos grups teatrals amateurs de la capital de la Cerdanya des de la República fins a l'actualitat.

Els premis van ser entregats durant el sopar de gala del Grup de Recerca de Cerdanya el passat dissabte 6 de setembre a l’Hotel Muntanya de Prullans.

Iniciativa de fa dos anys

Fa dos anys, el Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) i l’Ajuntament de Puigcerdà van decidir de comú acord instituir el premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà per tal de premiar el millor treball de recerca de Batxillerat de temàtica cerdana i ajudar en la incipient carrera universitària dels estudiants de la comarca. El primer premi està dotat amb 400 euros, un lot de llibres i un trofeu commemoratiu i l’accèssit està dotat amb 200 euros, un lot de llibres i un trofeu commemoratiu.

El jurat que ha decidit els guanyadors, d'un total de 4 propostes, ha estat format per Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Xavier Piguillem, regidor del Cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà; Erola Simon, directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya; Oriol Mercadal, director del Museu Cerdà; Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya; i Jordi Forcada, vicepresident del Grup de Recerca de Cerdanya. El secretari de la reunió, sense vot, va ser Francesc X. Esteban, secretari del Grup de Recerca de Cerdanya.