Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un veí de Vilaller accepta una pena de dos anys de presó per una relació sentimental amb una noia de 14 anys

Un veí de Vilaller accepta una pena de dos anys de presó per una relació sentimental amb una noia de 14 anys

L'Audiència de Lleida prohibeix a l'acusat, de 37 anys, comunicar-se o acostar-se a ella durant 36 mesos. El Codi Penal castiga com a abús sexual les relacions d'adults amb menors de 16 anys, encara que siguin consentides
Audiència de Lleida
21/11/2019 17:50

Un home de 37 anys ha acceptat dos anys de presó per un delicte d'abusos sexuals després de reconèixer que mantenia una relació sentimental amb una noia de 14 anys, a Vilaller (Alta Ribagorça). Les parts han acordat també que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a la noia a menys de cent metres durant tres anys.

L'acusat va iniciar al començament de juliol del 2018 una relació sentimental amb la noia, que va durar uns dos mesos, fins a l'agost del mateix any. En conèixer l'edat d'ella, l'home se l'enduia a llocs allunyats del nucli urbà de Vilaller, per evitar que els veiessin, i la petonejava, l'abraçava i l'asseia a la falda.

Segons el Codi Penal espanyol, si un adult (major de 18 anys) té relacions amb una persona menor de 16 anys, podrà ser condemnat per abusos sexuals a una pena d'entre 2 i 6 anys de presó, fins i tot en el cas que la relació sigui consentida per les dues parts. La pena s'eleva a entre 8 i 12 anys de presó en cas que hi hagi penetració.