Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una delegació francesa visita el Centre de Fauna del Pont de Suert

Una delegació francesa visita el Centre de Fauna del Pont de Suert

Biòlegs i experts gals han conegut el programa de recuperació del visó europeu, l'espècie més amenaçada d'Europa. El recinte també fa cria de llúdriga eurasiàtica i de tritó del Montseny
Visita d'experts francesos al Centre de Fauna del Pont de Suert (TES)
22/01/2018 19:41

Una delegació de biòlegs i experts de l’Oficina Nacional de Caça i Vida Silvestre de França (ONCFS), juntament amb membres de Zoodyssee i del Programa LIFE Lutreola, han visitat aquesta setmana passada el Centre de Fauna del Pont de Suert. L'objectiu era compartir experiències al voltant de la cria en captivitat del visó europeu (Mustela lutreola), una espècie catalogada en perill crític d’extinció a nivell mundial.

El grup, integrat per una desena de representants, va visitar les instal·lacions per conèixer de primera mà el protocol de maneig i funcionament que segueix el centre, per tal d’aplicar-lo en territori francès.

El visó europeu és un petit mustèlid considerat el mamífer més amenaçat d’Europa. De fet, s’estima que existeixen uns 500 individus a tota la Península Ibèrica, concentrats a la zona mediterrània, la vall de l’Ebre i petits nuclis al Cantàbric oriental. La seva presència a Europa ha disminuït des del segle XIX fins a l’actualitat, i ara habita en menys del 10% de l’àrea que ocupava originalment. Es concentra en tres poblacions aïllades situades en el delta del Danubi (Romania i Ucraïna), a Rússia i, pel que fa a l'Europa occidental, entre el sud-oest de França i nord de la Península.

El Centre de Fauna del Pont de Suert es va crear l’any 1995 en el marc del Pla de Conservació de la Llúdriga a Catalunya. Va ser el primer centre en mantenir i criar visons europeus de la població occidental. Actualment, a més de la cria en captivitat d’aquesta espècie, el centre es dedica a la cria d’altres animals, com ara la llúdriga eurasiàtica (Lutra lutra) i el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), per tasques d’educació ambiental i en el marc del programa de cria coordinat de l’espècie, respectivament.