Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una estudiant de l'Institut Joan Brudieu, distingida en haver obtingut un excel.lent a la selectivitat

Una estudiant de l'Institut Joan Brudieu, distingida en haver obtingut un excel.lent a la selectivitat

Marta Bertran Ferrer ha rebut aquest dilluns el guardó en un acte que s'ha dut a terme a l'Auditori de Barcelona Enguany s'han concedit un total de 326 distincions a joves d'arreu de Catalunya
PAU - Reconeixement Marta Bertran 2014
22/07/2014 12:37

Una estudiant de l'Institut Joan Brudieu, Marta Bertran Ferrer, ha estat distingida aquest dilluns per la Generalitat en haver obtingut un excel.lent (més d'un 9) en les proves de selectivitat. A tot Catalunya s'han concedit 326 distincions, un rècord, i per primera vegada hi ha hagut un estudiant amb un 10 en el conjunt dels exàmens.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha lliurat aquet dilluns les distincions, acompanyat pel secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateu; la directora general d’ESO i Batxillerat, Teresa Pijoan; el president de l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), Josep Joan Moreso; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina.

L'acte de lliurament dels guardons s'ha celebrat a l’Auditori de Barcelona. La Generalitat va crear aquest reconeixement, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

Perfil dels guardonats

Pel que fa als joves, 146 dels 326 guardonats procedeixen de centres públics, i 180 de centres concertats/privats. Dels 326, 178 són noies i 148 nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d’estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. Els guardonats es distribueixen entre 26 comarques i 67 centres tenen més d’un distingit. Dels 8 primers estudiants (4 noies i 4 nois), amb notes iguals o superior a 9.65, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats/privats.