Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una granja d'Ansovell comercialitza els seus pollastres ecològics a Barcelona

Una granja d'Ansovell comercialitza els seus pollastres ecològics a Barcelona

Amb la marca Ecogall, distribueixen personalment el producte fora de la comarca, a comerços i particulars. L'objectiu dels impulsors és garantir la continuïtat tant de la finca com del poble, al peu del Cadí
Granja de pollastres d'Ecogall
29/03/2016 17:40

Una explotació avícola d'Ansovell, Ecogall, està potenciant la distribució i venda dels seus pollastres de granja a Barcelona, amb l'objectiu de garantir la continuïtat de la finca i, de retruc, la vida d'aquest poble del municipi de Cava, al Baridà. Els seus responsables, una jove parella que viu i treballa al poble, s'encarreguen personalment de transportar cada setmana el producte a establiments de la capital catalana i de la seva àrea d'influència.

Guillem Campreciós, impulsor d'Ecogall, ha explicat que es va decidir a fer aquest pas per la voluntat ferma de "no abandonar la vida en alta muntanya, encara que de vegades sembla que els factors només ajudin als que viuen en zones menys rurals". Campreciós, que té un fill de 7 anys, assegura que vol evitar que pobles com Ansovell -situat al peu del Cadí i amb tot just una trentena d'habitants censats- "pateixin la despoblació i abandonament" que ja han viscut d'altres nuclis. Per això s'ha proposat innovar en la distribució, tot buscant ampliar el mercat, en considerar que amb l'entorn més immediat, el de l'Alt Urgell i la Cerdanya, no hi ha prou clients potencials per garantir-ne la viabilitat. A més a més, sovint es troba amb la paradoxa que es valora més el producte ecològic a les ciutats que no pas a les poblacions més properes.

Botiga online

Així, Campreciós es desplaça un cop a la setmana a Barcelona per distribuir directament, sense intermediaris, els seus pollastres, tant a comerços com a particulars. Actualment està buscant nous clients amb l'objectiu de fer més rendibles els desplaçaments, atès que el combustible és una de les despeses més importants del negoci. També ha començat a distribuir a Andorra. Paral·lelament, ha obert la seva botiga virtual per rebre comandes des de la pàgina d'internet.

Actualment Ecogall produeix uns 300 pollastres al mes, però té l'objectiu de créixer i arribar als 500 o fins i tot als 1.000 mensuals. Sobre aquest punt, el productor subratlla que actualment  la seva finca garanteix "tres o quatre vegades més superfície" de la requerida legalment perquè els pollastres creixin en llibertat i per tant siguin considerats ecològics, cosa que en garanteix una alta qualitat.