Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una exposició apropa l'entorn social i el temps històric de la Bíblia

Una exposició apropa l'entorn social i el temps històric de la Bíblia

La mostra ha estat organitzada per la Parròquia de Sant Ot, coincidint amb el cicle de conferències quaresmals
Bíblia Gutenberg
13/02/2008 10:57

La Sala Sant Domènec acull fins al pròxim 18 de febrer la mostra “Expo-Bíblia”, que apropa al visitant l’entorn social i el temps històric de les Sagrades Escriptures, mitjançant objectes que remeten a les diferents èpoques de l’Antic Testament i de la vida de Jesucrist, a més de diferents edicions de la Bíblia, fotografies i mapes. L’exposició s’inaugurarà demà a les vuit del vespre amb la conferència “La paraula de Déu, aliment de vida cristiana”, a càrrec de Mn. Pere Ynaraja.

Aquesta mostra es divideix en cinc àmbits. El primer se centra en l’evolució de les edicions de la Bíblia, des del text hebreu-arameu fins a publicacions ben actuals, com la que ha estat il•lustrada pel pintor Perico Pastor, passant per les traduccions grega i llatina de l’antiguitat.

El segon apartat remet a l’Antic Testament, amb objectes del costumari religiós jueu d’abans de Crist i amb estris quotidians i peces de ceràmica d’èpoques precristianes decorades amb escenes bíbliques; mentre que el tercer fa referència al Nou Testament i al temps, la persona i el missatge de Jesucrist.

El quart àmbit de l’exposició, titulat “De la Pasqua a l’Eucaristia”, resumeix la manera com ha canviat en el temps la celebració de la Pasqua, des de l’antiguitat fins a la Pasqua Cristiana.

Finalment, el darrer àmbit, “L’evolució de l’escriptura”, enllaça amb el primer amb un recorregut per les diferents llengües en que s’ha publicat la Bíblia (ha estat traduïda íntegrament a 337 idiomes, i de manera parcial s’ha publicat en més de 2.000 llengües), així com els diversos formats de difusió emprats, fins arribar a les edicions digitals de l’actualitat.

L’exposició ha estat organitzada per la Parròquia de Sant Ot, de la Seu d’Urgell, amb la col•laboració de l’Arxiprestat d’Andorra, coincidint amb el cicle de conferències quaresmals. A partir del dia 26 vinent s’instal•larà a l’església de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella.