Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una exposició mostra les experiències laborals de sis dones de muntanya

Una exposició mostra les experiències laborals de sis dones de muntanya

“Dones de terra endins” es pot veure fins al dia 21 de gener a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
14/01/2008 17:37

Des d’avui i fins al pròxim 21 de gener es podrà visitar, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’exposició “Dones de terra endins”. La mostra forma part del projecte Dona/Home Rurals, que es desenvolupa a les comarques de Lleida a l’empara de la iniciativa comunitària Equal i que promou i realitza el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT).

L’exposició s’acompanya d’un documental del mateix títol en el qual es recullen experiències rurals i actuals per donar testimoni d’una sèrie de situacions de possible discriminació entorn del mercat laboral i la qualificació del treball de les dones al medi rural i de muntanya. Tant l’exposició com el documental tenen com a objectiu “donar visibilitat al capital social que representen les dones al territori i sensibilitzar la societat en general envers el valor i la professionalització i qualificació d’aquestes tasques per integrar-les dins del mercat laboral”, segons que expliquen des del CEDRICAT.

Les protagonistes de l’exposició i el documental són sis dones del Solsonès i l’Alt Urgell amb situacions professionals i socials molt diverses: turisme rural, pagesia, artesania, atenció a les persones grans... Totes elles parlen de la seva experiència i exposen les seves opinions en relació al fet de ser dona en el medi rural i de muntanya, la professió que exerceixen i el reconeixement social que té, la conciliació de la vida familiar, personal i laboral i les oportunitats de feina i de formació, entre d’altres temes.

L’exposició és oberta al públic de dilluns a divendres, els matins de 9 a 2 i les tardes de 4 a 6; dissabte, l’horari de visites és 9 a a 2 del matí.