Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una fundació de Santander reclama a 14 ajuntaments de l'Alt Urgell que onegin la bandera espanyola

Una fundació de Santander reclama a 14 ajuntaments de l'Alt Urgell que onegin la bandera espanyola

Denaes, de tendència ultranacionalista, ha fet un enviament massiu a 674 ajuntaments catalans
Plaça dels Oms
09/10/2007 18:16

L'entitat Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) ha enviat una carta a catorze ajuntaments de l'Alt Urgell per exigir-los que facin onejar la bandera espanyola. La missiva forma part d'un enviament massiu que la fundació, amb seu a Santander, ha fet a 674 ajuntaments catalans, segons informa l'ACN.

En la carta, escrita només en castellà, DENAES argumenta el requeriment en l'article 4.2 de la Constitució espanyola. Al text, el president del grup "recorda" als alcaldes que "l'incompliment d'una sentència del Tribunal Suprem, amb data 31 de juliol de 2007, pot ser constitutiu dels delictes de desobediència, amb possibles responsabilitats civils i penals".

Els ajuntaments alturgellencs que han rebut la carta d'aquest grup nacionalista espanyol són Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Estamariu, Josa i Tuixent, Montferrer i Castellbò, Oliana, Organyà, Peramola, el Pont de Bar, Ribera d'Urgellet, la Seu, les Valls d'Aguilar i la Vansa i Fórnols.

Cal recordar que el darrer plenari de l'Ajuntament de la Seu, el PP va demanar en un prec al final de la sessió la col.locació de la bandera espanyola, citant també la constitució.

A la seva plana web, Denaes defineix entre els seus objectius, textualment, "el cultivo del patriotismo, y la afirmación de España como Nación", així com la "defensa de la dignidad de la Nación española y de su inquebrantable unidad territorial y social". També es proposa "denunciar ante la Justicia a las entidades públicas o privadas o personas individuales que cometan delitos o faltas contra la unidad y dignidad de España, contra sus símbolos, contra su idioma común, que promuevan la discriminación o división entre los españoles".