Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una nova alta al Sant Hospital de la Seu, que ara té un ingressat per coronavirus

Una nova alta al Sant Hospital de la Seu, que ara té un ingressat per coronavirus

Les darreres hores no hi ha hagut cap nou ingrés, anàlisi pendent ni defunció. L'Hospital de Cerdanya ha aconseguit aquest dilluns reduir fins a zero el nombre de persones ingressades per COVID-19
Un dels dibuixos que infants de la Seu han fet per al personal del Sant Hospital (Foto: FSH)
28/04/2020 10:35

El Sant Hospital de la Seu ha donat aquest dilluns una nova alta a un pacient que ha superat la COVID-19. D'aquesta manera, a data d'avui, al centre mèdic urgellenc només resta una persona ingressada amb coronavirus. Les darreres vint-i-quatre hores no hi ha hagut cap nou ingrés, no hi ha cap anàlisi pendent i tampoc no s'ha hagut de lamentar cap mort.

L'alcalde de la Seu i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha valorat el fet que aquests darrers dies les xifres de contagis es mantenen "estables" i creu que es va "millorant a poc a poc", si bé manté la crida a la precaució i a mantenir les mesures de prevenció elementals, com ara portar màscara si cal sortir al carrer, per evitar patir un contagi.

En aquest sentit, Fàbrega ha recordat que, tot i que el nombre de persones aïllades als seus domicilis ha experimentat una nova reducció, a l'àmbit del CAP de la Seu encara n'hi ha 199, de les quals 36 són casos confirmats, 83 sospites i 80 contactes sense símptomes. De les persones aïllades a casa, ja se s'ha donat d'alta 122, una xifra que va pujant. I en xifres acumulades, hi ha hagut aïllats 46 casos confirmats positius, 133 sospites i 142 contactes; en total, 318 persones.

La Cerdanya, sisena comarca amb menys contagis

La situació també evoluciona favorablement a la Cerdanya, on aquestes darreres hores l'Hospital Transfronterer ha aconseguit, per primera vegada des que hi va haver ingressos, reduir fins a zero el nombre de persones hospitalitzades per COVID-19.

A més a més, tot i que com a l'Alt Urgell hi segueix havent moltes persones aïllades als seus domicilis, contagiats o bé amb sospites de contagi, el centre mèdic ha explicat que la Cerdanya ha aconseguit també situar-se com la sisena comarca de Catalunya amb menys casos positius.

En aquest context, la direcció de l'hospital ha explicat aquest dimarts mateix que des d'ara, i "gràcies a l'evolució positiva del nombre de casos", permetrà que les persones hospitalitzades per patologies comunes puguin rebre visites. Tot i això, s'ha subratllat que l’acompanyant haurà de ser "una única persona, i sempre la mateixa", i l'horari d'aquesta visita haurà de ser entre les 8 del matí i les 8 del vespre.