Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una nova aplicació facilita el cobrament del Tax Free per a compres fetes per andorrans

Una nova aplicació facilita el cobrament del Tax Free per a compres fetes per andorrans

Woonivers presenta una targeta Visa que fa el procés automàticament. El dret a la devolució de l'IVA és utilitzat especialment per consumidors del Principat en comerços i empreses de la Seu d'Urgell
Duana de la Farga de Moles (Arxiu)
22/07/2020 14:55

Una nova aplicació de mòbil permet des d'aquesta setmana que els qui demanen el 'Tax Free' per compres fetes a l'Estat espanyol recuperin l'IVA de manera automàtica, amb una targeta Visa i sense haver de fer cues ni portar el passaport a mà. Actualment aquest avantatge és aprofitat especialment per consumidors andorrans que fan compres en comerços o empreses de la Seu d'Urgell.

La plataforma, anomenada Woonivers, gestiona les sol·licituds de retorn mitjançant un acord amb Visa Direct, per oferir un reemborsament instantani tan bon punt és validada la transacció que fa l’usuari. El sistema consisteix a carregar la targeta amb els diners que es vulgui, i quan es compra es puja el tiquet a l’aplicació perquè quedi traçada i generi un codi QR. Després, aquest es valida a les màquines que va muntar l'Agència Tributària ara fa un any a la Seu d’Urgell, i es paga automàticament. A més a més, aquesta gestió, que inclou el pagament contactless, no tindrà comissió en les tres primeres compres, perquè ho assumeix Woonivers, que ja es planteja ara treure una versió premium lliure de comissions.

El cofundador de Wooniverse, Abel Navajas, ha explicat a El Periòdic d'Andorra que, segons un estudi que van fer sobre el Tax Free per a consumidors andorrans, van constatar que hi ha molta gent que encara no sap que té el dret de no pagar l’IVA quan compra en un altre país, però també van observar que els qui ho fan es queixen que és un procés complex i feixuc. Per això, s'han proposat facilitar-lo mitjançant aquesta aplicació.

Durant el primer dia de funcionament de la tarjeta, aquest dilluns, més d’una vintena d’andorrans i residents del Principat ja van sol·licitar el servei, segons les mateixes informacions. El sistema també s’ha implementat simultàniament a les Illes Canàries, per a residents en aquell arxipèlag que es vulguin estalviar el 21% d'IVA en compres fetes a la península.