Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una nova companyia amb base a Tolosa de Llenguadoc volarà des de l'Aeroport Andorra-la Seu

Una nova companyia amb base a Tolosa de Llenguadoc volarà des de l'Aeroport Andorra-la Seu

Cielo vol arribar a un acord amb Air France per fer connexió amb d'altres destinacions. Els darrers dies Air Nostrum també ha mostrat interès a operar a la pista urgellenca
Aeroport Andorra-la Seu
01/07/2020 16:45

La nova companyia aèria Cielo, amb base a Tolosa de Llenguadoc, serà una de les aerolínies que operarà a l'aeroport d'Andorra-la Seu, segons ha explicat a l'Agència de Notícies d'Andorra un dels seus fundadors, Martial Bot, que ha dit que la intenció és "oferir un pont aeri fluid entre el Principat, Occitània i Catalunya amb avions d'entre 42 i 48 passatgers".

D'aquesta manera, es pretén començar a prestar servei amb una petita flota d'avions de l'empresa francesa ATR i la voluntat és arribar, en un futur, a un acord amb Air France per poder fer connexions amb vols amb altres destinacions amb un únic bitllet. Precisament Air France i l'espanyola Air Nostrum -vinculada a Iberia- també han fet públic les darreres hores el seu interès per incloure la Seu en les seves operacions.

Des de la companyia Cielo, integrada per persones formades en el món de l'aeronàutica civil, asseguren que la implementació del sistema d'aproximació instrumental amb GPS ha estat "clau" perquè es fixessin en l'aeroport Andorra-la Seu. Actualment, estan estudiant amb ATR si la pista és prou llarga perquè l'avió aterri i pugui estacionar-se sense inconvenients. "Sobre el paper" ho veuen "possible", però necessiten "fer una exploració més profunda, tenint en compte altres factors de l'entorn com el vent, el nombre de passatgers i la capacitat de l’avió", ha dit Bot.

El responsable del projecte, que confirma que han comunicat al Govern d'Andorra el seu interès, considera però que abans de començar l'activitat és necessari millorar les vies de connexió terrestres entre l'aeroport i Andorra. L'aerolínia es ven com una companyia 'ecofriendly' i diu que funcionaria amb algunes de les naus que menys emissions de diòxid de carboni emeten a l'entorn. Així, des de la Seu es volaria amb una nau de turbopropulsors, i no turboreactors (que provoquen emissions més tòxiques) "per respectar el medi ambient".

Ara per ara, la companyia no es planteja tenir una base fixa a l'aeroport pirinenc, però els agradaria comptar amb un equip de tripulació andorrà. En aquest sentit, també volen implicar els actors turístics locals per poder dissenyar plans de vacances i caps de setmana d'esquí, que no només incloguin l'allotjament i l'accés a pistes sinó també els vols. Finalment, no descanten tampoc que, en funció de les necessitats, el servei només s'ofereixi de manera estacional.