Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una pastisseria de la Seu fa dues figures amb 20 quilos de xocolata per Pasqua

Una pastisseria de la Seu fa dues figures amb 20 quilos de xocolata per Pasqua

La Cadí ha reproduït, per un encàrrec personal, la torre de vigilància de 'La Patrulla Canina'. El Gremi de Forners de Lleida preveu que es venguin unes 177.000 mones a la demarcació
Reproducció amb xocolata de 'La Patrulla Canina'
23/03/2016 18:35

La Pastisseria Cadí de la Seu d'Urgell ha elaborat per aquesta Pasqua dues figures íntegrament de xocolata de 'la Patrulla Canina', cadascuna de les quals pesa uns deu quilos i fa més de mig metre d'alçada. Així, en total s'hi ha fet servir uns 20 quilos de xocolata. Les figures, elaborades per un encàrrec personal, reprodueixen la torre de vigilància on resideixen els protagonistes d'aquesta coneguda sèrie d'animació.

'La Patrulla Canina', 'Frozen' o bé els jugadors de futbol són les figures que més s'han demanat aquest any a les pastisseries de la Seu. Àngel Sánchez, de la Pastisseria Cadí, ha explicat a l'ACN que any rere any elaboren alguna figura de grans dimensions perquè "ja és una tradició". La figura d'enguany, però, han anat més enllà per aquesta petició d'un client, tot i que cada any preparen alguna figura especial. La construcció té una alçada d'uns dos metres i, mentre no es lliuri al client, es podrà veure exposada al carrer Major de la Seu.

Aquests encàrrecs personalitzats "poden arribar a costar més de 300 euros, tant per la quantitat de xocolata com per les hores d'elaboració que tenen", detalla Sánchez. Enguany el pastisser urgellenc també ha reproduït les muntanyes i carreteres de la vall de la Vansa i Tuixent. Alhora, fa més de 500 peces individuals de xocolata per posar damunt la mona i uns 1.000 ous per acompanyar les peces de xocolata i les mones.

El Gremi de Forners de Lleida preveu que aquests dies es venguin a tota la demarcació unes 177.000 mones. El sector confia que seguirà la tònica positiva dels darrers mesos en altres campanyes, com ara la del tortell de Reis, i remarquen que molts visitants de Setmana Santa, especialment al Pirineu, aprofiten per comprar la mona al territori. La meitat de les mones que es vendran seran de nata i trufa, seguides per les de fruita, que representaran un 40% del total. La resta seran de mantega, crema, trufa o les tradicionals, elaborades amb ou dur.

El Gremi també aposta novament per l'elaboració de mones aptes per a diabètics, tot i que han deixat de fer mones aptes per a celíacs per la poca demanda rebuda els darrers anys. Alhora, continuen amb les seves accions solidàries com ara un taller en què usuaris de menjadors socials de la ciutat de Lleida, amb l'ajuda de forners, elaboraran mones que després es podran menjar, juntament amb la resta d'usuraris. L'objectiu és fer mones per a unes 250 persones.